Menu
Kledingwinkel goed inrichten? 5x tips!

Ga je een eigen kledingwinkel beginnen? Dat is natuurlijk hartstikke gaaf en tegelijkertijd een mooie uitdaging. Wel komt hier uiteraard een hoop bij kijken. Denk bijvoorbeeld maar aan de inrichting van de kledingwinkel. Dit kan een lang en lastig proces zijn. Benieuwd naar hoe je jouw kledingwinkel goed kunt inrichten? Wij zetten wat handige tips op een rij om jou op weg te helpen!

De juiste indeling maken

Kijk eens goed naar de winkeloppervlakte die je hebt. Op basis hiervan wil je jouw winkel natuurlijk zo optimaal mogelijk inrichten. Denk bijvoorbeeld vooraf goed na over de ruimte voor de kassa’s en de bewegingsruimte voor personeel en klanten. Bij het maken van een indeling is het goed om voldoende ruimte te rekenen voor de gangpaden. Het is namelijk niet fijn als iemand zich niet goed door de winkel kan bewegen. Naast brede gangpaden is het in een kledingwinkel uiteraard ook van belang om te zorgen voor voldoende ruimte om kleding te kunnen passen.

Afstemmen op de doelgroep

Bij de winkelinrichting is het ook belangrijk om rekening te houden met je doelgroep. Verkoop je kleding voor kinderen, volwassenen, ouderen of een combinatie hiervan? Stem je winkelinrichting af op de doelgroep. Verkoop je merkkleding voor volwassenen? Dan kan een luxe uitstraling goed passen. Als je kleding voor kinderen verkoopt, kun je bijvoorbeeld veel gebruikmaken van vrolijke, felle kleuren. Voor ouderen kun je het misschien beter wat minimalistisch houden en kiezen voor lichte kleuren. Probeer je doelgroep goed aan te spreken, zo zorg je ervoor dat zij zich in jouw winkel meer op hun gemak voelen.

Gebruik goede verlichting

Wat ook een belangrijke rol speelt in de winkelinrichting, is verlichting. Je kunt niet altijd even goed beschikken over daglicht, dus de juiste verlichting in jouw winkel is belangrijk. Zorg ervoor dat de winkel niet te donker wordt en dat jouw producten optimaal gepresenteerd kunnen worden. Led verlichting kopen zou in dit geval een goede optie zijn. Niet alleen kun je hiermee voldoende licht in je winkel creëren, ook kun je hier energie mee besparen!

De entree van de winkel aantrekkelijk maken

Bij de winkelinrichting is het ook verstandig om voldoende aandacht te besteden aan de entree van je winkel. Dit is namelijk het eerste dat klanten zien en je hebt hiermee maar één kans om een goede indruk te maken. Met een mooie entree kun je sneller klanten binnenhalen, dus dit is essentieel. Zorg er dus voor dat de ingang van je winkel én de etalage uitnodigend zijn, zodat mensen sneller geneigd zijn om je winkel in te gaan. Belangrijk bij het aantrekkelijk maken van de entree is om het te laten matchen met de uitstraling van jouw winkel en wat je verkoopt.

Zithoek creëren

In een kledingwinkel komt het natuurlijk wel eens voor dat mensen aan het wachten zijn om kleding te passen. Om hen de mogelijkheid te geven om even te zitten, is het daarom goed om een zithoek te creëren. Zo maak je het namelijk een stuk aangenamer voor je klanten en zo vinden zij het ook vast niet zo erg dat zij even moeten wachten. Zorg ervoor dat zij gemakkelijk zelf koffie kunnen pakken of zorg ervoor dat jouw personeel dit serveert.

Deze tips kun je goed in gedachten houden als je binnenkort wilt beginnen met de winkelinrichting. Denk hier vooral niet te makkelijk over, want het speelt een grote rol in hoe succesvol jouw kledingwinkel wordt. Zorg ervoor dat je 100% achter je keuzes staat en dat je jezelf ook helemaal thuis voelt in je kledingwinkel.

Terug naar Tips & Tricks