Home / Fashion Blog / Advertorial / Kledingtrends voor de aankomende feestdagen

Kledingtrends voor de aankomende feestdagen

Door Gastblogger - op 13-06-2019 - Update 13-06-2019
Kledingtrends voor de aankomende feestdagen

Heb jij de juiste kleding voor de feestdagen? We zitten bijna op de helft van 2019, maar er zijn nog een aantal leuke feestdagen op komst! Het Oktoberfest, Halloween, Sinterklaas, kerst en nieuwjaar komen steeds dichterbij. In dit artikel worden de kledingtrends voor deze feestdagen besproken, om er voor te zorgen dat jij gepaste kleding kunt dragen.

Het oktoberfest

Tijdens het jaarlijkse Oktoberfest werken Duitsers jaarlijks duizenden liters bier naar binnen, onder het genot van jolige Schlagermuziek en een dikke bratwürst. Na al het succes in Duitsland is het Oktoberfest ook naar Nederland toe gekomen, een feestje wat je niet wilt missen dus! Maar wanneer jij naar het Oktoberfest gaat, wil je natuurlijk wel juist gekleed zijn.

Het Oktoberfest staat bekend om zijn traditionele kleding. De meeste vrouwen dragen daarvoor een dirndl. Een dirndl is een traditionele jurk waar je een schort overheen draagt. Een dirndl kan worden gezien als een rok zonder mouwen, met daaroverheen een schort van dezelfde lengte. Het schort wordt ook wel pinaforte genoemd.

De mannen dragen een lederhosen. Misschien heb je dit wel eens eerder gezien, want dit is een van de bekendste kledingstukken van het Oktoberfest. Je doet hiervoor eerst een wit bloesje aan, om vervolgens je lederhosen hier overheen aan te doen. De lederhosen is een traditionele driekwartbroek. Deze zet je vervolgens vast met bretels. Hieronder doe je gekleurde sokken met daaroverheen zwarte of bruine leren loafers.

Halloween

Na het Oktoberfest komt Halloween, het feest waar jij iedereen mag laten schrikken. Je wilt om die reden wel de juiste outfit hebben. Kies er daarom dit jaar voor om in een clownspak te gaan. De horrorclown is dit jaar nog steeds zeer populair door flims zoals IT. Mocht jij een clown niks vinden, dan zou je ook kunnen kiezen voor een superhelden pak. Door het jaar heen zijn er namelijk meerdere superheldenfilms uit gekomen. Zorg er echt niet voor dat je een normaal superhelden pak draagt, het moet wel in een Halloween sfeer zijn.

Sinterklaas

Een pieten pak, de baard van sinterklaas of een pieten pruik. Het kan allemaal om je sinterklaas met even leuker te maken. Net als het Oktoberfest is Sinterklaas een traditioneel feest, waar ook traditionele kleding bij hoort. Denk er daarom niet te moeilijk over.

Kerst

Tijdens kerst heb je vaak bepaalde socialen gelegenheden waar je naartoe gaat. Om hier passend voor gekleed te zijn, is het al jaren een trend om hier zo netjes mogelijk aan te kleden. Je zou er dit jaar voor kunnen kiezen om een foute trui aan te doen. Het is een keer wat anders. En het wordt vaak ook gewaardeerd. Zo heb je ook een beetje unieke kleding voor deze feestdag.

Oud en nieuw

Om het jaar af te sluiten is er oud en nieuw. Voor oud en nieuw is er echter niet een bepaalde dresscode waar je je aan moet houden. Het is wel leuk om iets aan te doen met glitters, om op die manier te laten zien dat je blij het volgende jaar in gaat!

Online kun jij passend kleding voor feestdagen aanschaffen. Het assortiment is oneindig, wat er voor zorgt dat jij een perfect passende outfit kunt uitkiezen voor de aankomende feestdagen!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Gastblogger Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

Kledingvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Kleding & prijzen vergelijken Nu vergelijken
Silver filigree earring four hanging coins Dit artikel is helaas niet meer beschikbaar Bekijk hieronder een aantal alternatieven