Menu
Kledingstijl: city chique

Klassiek en elegant, ook wel bekend als 'city chique'. Deze kledingstijl is tijdloos en zal dus nooit uit de mode gaan. Het is een iconische stijl die door vele fashion fanaten wordt gedragen, maar toch blijven er nog steeds vele vragen opduiken zoals 'Wat is city chique kleding nou eigenlijk?' 'Waar herken je het aan?' En wat nou de echte do's en don'ts zijn. Wij leggen het je precies uit zodat jij er net zo city chique bij kan lopen!

Definitie

Wat is city chique nou eigenlijk? En waar herken je het aan? Allereerst kan ik je vertellen dat het enórm divers is, denk dus niet dat je meteen iets 'fout' doet, city chique kan namelijk zoals elke stijl op verschillende manieren worden geuit. Maar, er zijn wel degelijk een aantal richtlijnen die jou kunnen helpen de stijl te herkennen, en toe te passen.

Allereerst moet ik je vertellen dat deze stijl echt is bedoeld voor overdag. Je kunt deze stijl herkennen aan de zakelijke en verzorgde uitstraling. Het is een klassiek look, maar zeker niet traditioneel! Hij bestaat vaak uit sets, zoals bijvoorbeeld een rok met een blouse. Verder herken je deze stijl vooral aan de neutrale kleuren die het lekker vrouwelijk maken, deze zijn ook vaak gecombineerd met een vrolijk printje. Onmisbaar is natuurlijk ook die perfecte pasvorm: it's all about the details.

City chique dresscode

Nu vraag je je waarschijnlijk nog steeds af welke kledingstukken nou onder deze city chique kleding vallen, dit ga ik je nu vertellen. Hoofdelementen van deze stijl zijn mantelpakjes, jurken, rokken, blouses en tops. Erg belangrijk is dat dit nette elementen zijn, dat wil zeggen geen leren rok dus. Ook moeten de materialen van mooie kwaliteitsstoffen zijn zoals zijde, en de kleuren zijn neutraal, denk hierbij aan pasteltinten, lichte kleuren en frisse vrolijke printjes. Vaak worden er sets gedragen, hierbij wordt een jurk soms gecombineerd met een blazer als het wat frisser is.

Nu je weet wat je wél moet dragen, is het misschien ook belangrijk om te weten wat je juist níet moet doen bij city chique kleding. Ten eerste zijn blote benen een echte no go. Probeer altijd een panty of maillot te dragen tenzij het echt te warm wordt. Probeer ook 'sexy' te vermijden, liever te veel kleren dan te weinig. Daarom ook mijn laatste tip: trek nooit je blazer uit, it's part of the outfit!

Terug naar Style tips