Menu
Jurkjes combineren met sneakers

Jurkjes dragen is super leuk voor veel verschillende gelegenheden. Maar je hebt niet altijd zin in hoge hakken en soms is het ook niet gepast om hakken te dragen. Met dit soort gelegenheden is het ideaal om een stoere sneaker onder een jurkje te dragen. Zo creëer je een casual look die geschikt is voor tal van gelegenheden waar je niet té chique wilt verschijnen. Het fijne aan de combinatie van sneakers en een jurkje is dat het zowel in de zomer met blote benen als in de winter met een panty of maillot gedragen kan worden.

Zwarte jurkje met witte sneakers

Hou je van zwarte jurkjes dan is het heel makkelijk hier de perfecte sneakers bij te vinden. Alle kleuren en soorten kunnen namelijk. Het ligt aan het soort jurkje wat de aller mooiste sneaker is, zo zouden wijn rode of witte sneakers erg mooi zijn. Je kunt ook voor safe gaan en zwarte gympen erbij dragen. Grijze sneakers zijn ook zeker een optie en zelfs donkerblauw kan gedragen worden onder een zwart jurkje.

Lange jurken van alle kleuren

Draag je graag lange jurken? Dan is het gemakkelijker om de juiste sneakers te vinden. Doordat lange jurken vaak je voeten bedekken, wat overigens niet altijd het geval hoeft te zijn, gaat de aandacht meer naar de rest van de outfit in plaats van naar de sneakers. Hierdoor is de kleur ook minder belangrijk. Wanneer je je sneakers wel ziet onder je lange jurk is het belangrijk dat de kleuren elkaar complimenteren en niet tegenspreken.

Als je een lange jurk draagt, kunnen je benen korter lijken. Wil je dit niet? Kies dan voor een sneaker met een ietwat dikkere zool of plateauzool. Deze zool geeft je dan net wat meer lengte, maar is een stuk comfortabeler dan wanneer je op hakken loopt.

Felgekleurde jurkjes of jurkjes met prints

Draag je graag een felgekleurd jurkje? In dat geval is het slim om sneakers te dragen met een minder opvallende kleur. Dit kunnen kleuren als zwart, wit en grijs zijn. Bruin en beige tinten staan ook erg mooi onder een jurkje in een felle kleur. Het is vooral belangrijk dat de outfit één geheel blijft. Zorg er dus voor dat de sneakers niet vloeken met de jurk en dat de printjes goed op elkaar aansluiten.

Terug naar Style tips