Menu
Je kledingkamer goed en sfeervol belichten

Ben jij de gelukkige eigenaar van een kledingkamer of een ruime inloopkast? Dan doe je er natuurlijk alles aan om deze ruimte optimaal te benutten. Waarschijnlijk heb je al mooie kasten en handige opbergsystemen. Maar hoe zit het eigenlijk met de verlichting? Voor zowel de sfeer als de praktische kant is goede verlichting essentieel. We helpen je graag op weg met een aantal tips. Je leest onder andere meer over LED spotjes en waarom een hanglamp kopen zo’n goed idee is.

Onmisbaar: spots in de kledingkamer

Als er één soort verlichting niet mag ontbreken in een kledingkamer, dan zijn het wel spotjes. Zowel inbouwspots als opbouwspots zijn een handige toevoeging. Met inbouwspots zorg je voor goede algemene verlichting. Omdat de lichtbronnen worden verdeeld over het hele plafond, heb je minder last van schaduwen. Verstelbare opbouwspotjes gebruik je om de inhoud van de kledingkast mee te belichten. Zo heb je zelfs midden in de nacht nog perfect zicht op jouw kledingstukken, schoenen en tassen.

LED strips verwerken in de kledingkast

Wanneer je ook de binnenkant van een kast wilt belichten, kun je er spots in verwerken of simpelweg LED strips toevoegen. Deze strips plak je onder de legplanken zodat ze net uit het zicht zijn. Het resultaat is heel luxueus.

Waarom kiezen voor LED verlichting?

Welk type lamp je ook aanschaft, we raden aan om altijd te kiezen voor LED verlichting. Denk aan LED spotjes, LED strips en ook standaard LED lampen voor in een hanglamp. Deze vorm van verlichting is namelijk duurzaam én verkrijgbaar in diverse lichtkleuren. Kies een neutrale lichtkleur die overeenkomt met natuurlijk daglicht. Wanneer het licht te geel of te blauw is, geeft het een vertekend beeld. Je kunt dan lastig onderscheid maken tussen een wit en beige shirtje.

Handig: verlichting met sensor

Voor een moderne touch kun je lampen met een sensor aanschaffen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat de verlichting in de kast direct aan gaat zodra je de deur opendoet. Heb je een kast zonder deurtjes? Gebruik dan een lamp met bewegingssenor die gaat schijnen zodra je de kledingkamer binnenloopt.

Hanglamp in de kledingkamer

Verlichting kan de kamer bovendien sfeervol en gezellig maken. Voeg dus gerust lampen toe met een decoratieve waarde. Hanglampen zijn hier perfect voor! Hang een chique kroonluchter of een stoere hanglamp eettafel in de kledingkamer om het plaatje compleet te maken. Het design mag best uitgesproken zijn.

Sfeer maken met een dimmer

Vind je het fijn om af te wisselen tussen heldere en sfeervolle verlichting? Maak dan gebruik van dimbare lampen. Hier kun je zelf de lichtintensiteit van aanpassen.

Terug naar Tips & Tricks
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.