Menu
Inloopkast inrichten? Dit zijn de beste tips!

Heb jij de ruimte om thuis een inloopkast in te richten? Als echte kledingliefhebber is dat natuurlijk een droom die uitkomt. Wel komt er nog een hoop kijken bij het inrichten van een inloopkast, dus dit kan best wat tijd en moeite kosten. Want hoe doe je dat, een inloopkast goed inrichten? Wij geven je hieronder wat goede tips, dus lees vooral verder als je hier benieuwd naar bent.

De plek bepalen

De eerste stap waar je over na moet denken als je graag een inloopkast wilt hebben, is waar je deze wilt plaatsen. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden voor. Waar jij de inloopkast kunt plaatsen, is natuurlijk afhankelijk van je huis. Heb je een aparte ruimte beschikbaar, wil je een inloopkast achter je bed of juist in de buurt van de badkamer? Er zijn hierbij veel mogelijkheden. Denk hier dus van tevoren goed over na.

Welk soort kasten kies je?

Een inloopkast moet natuurlijk functioneel zijn en eenvoudig in gebruik. Maar als je dan echt die droom werkelijkheid kunt maken om een inloopkast in huis te realiseren, wil je uiteraard ook dat deze er mooi uitziet. Er zijn verschillende soorten kasten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een kast met bijvoorbeeld gesloten deuren, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een complete inloopkast met open kasten.

De vloer bepalen

Waar je ook over na kunt denken, is de vloer van de ruimte van de inloopkast. Het kan natuurlijk dat dit aansluitend is bij een bepaalde ruimte, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer of badkamer. Dan is het vrij gemakkelijk om dezelfde vloer aan te houden. Kies je ervoor om de inloopkast te plaatsen in een nieuwe ruimte? Dan is het goed om een nieuwe vloer uit te kiezen. Hiervoor zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een laminaatvloer, houten vloer, PVC-vloer of tapijtvloer. Op zoek naar een mooie laminaatvloer? Het laminaat van Kwantum bekijken is dan een aanrader.

Verlichting toevoegen

De verlichting is ook een belangrijk element om over na te denken bij het plaatsen van een inloopkast. Je wilt tenslotte wel dat jouw kleding en schoenen goed zichtbaar zijn. Om dit te realiseren, is het ten eerste handig om zoveel mogelijk van natuurlijk licht te profiteren. Zet overdag de gordijnen open en laat op deze manier lekker veel licht binnenkomen. Niet alleen natuurlijk licht komt hierbij goed van pas, ook basisverlichting is essentieel. Hierbij zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld inbouwspots of grote lamp.

Spiegel plaatsen

In de ruimte waar je de inloopkast plaatst is een spiegel natuurlijk onmisbaar. Je wilt tenslotte wel meteen kunnen zien hoe je eruitziet nadat je een bepaalde outfit hebt aangetrokken. Wat hierbij een aanrader kan zijn, is een staande spiegel.

Deze tips kunnen je erbij helpen om een inloopkast goed in te richten. Houd deze tips dus zeker in gedachten als je hiermee aan de slag gaat. Probeer hier het maximale uit te halen, zodat je hier optimaal van kunt genieten straks.

Terug naar Tips & Tricks