Menu
How to wear: Capri broeken

Capri's en cropped broeken zijn best moeilijk te dragen en kunnen voor veel vrouwen niet erg flatterend zijn. Toch zijn ze nog steeds razend populair en zijn veel vrouwen er dol op. Ze zijn comfortabel, modieus en ook leuk! Dus hoe kun je capri's dragen op een manier die stijlvol? Ontdek dat vandaag in deze nieuwe blog over het dragen van capri broeken.

Waarom zijn capri broeken moeilijk te dragen?

Capri broeken zijn korte broeken die tot boven de enkel maar meestal ruim onder de knie vallen. Ze zijn anders dan een cropped broek zoals bermuda's bijvoorbeeld. Maar waarom zijn ze nou zo moeilijk te dragen en stijlen? Als eerst kunnen cropped broeken niet erg flatterend zijn, omdat ze het effect kunnen hebben dat je benen korter worden! Vooral voor vrouwen met relatief korte benen kan dit een uitdaging zijn. Ze kunnen dikke kuiten accentueren als je broek eindigt op het 'verkeerde' deel van je been. Het oog wordt getrokken naar waar je capri broek eindigt.

Hoe draag je een capri broek?

Capri broeken en cropped broeken die de natuurlijke beenlijn volgen, zien er veel beter uit, dus zorg ervoor dat je die draagt. Als je van een wijde broek houdt, ga dan voor een volledige pijp, maar voor een capri broek moet je een zeer strakke beenlijn aanhouden.
Nu gaan we je een aantal tips geven over hoe je ze wel en niet draagt!

– Draag alles in één kleur van boven naar beneden om er langer uit te zien, zoals een zwarte top en zwarte capri broek - volledig zwart of een zwarte print.
– Mix geen felgekleurde capri broeken met felgekleurde topjes en felle accessoires. Het is te opzichtig, mix in plaats daarvan kleurrijke capri's, zoals rood, met een witte overhemd en zwarte sandalen voor een geraffineerde look.
– Kies neutraal gekleurde capri broeken zoals zwart, blauw, grijs, wit en taupe en accentueer je capri broek met een kleurrijke top, zoals een felblauwe top bijvoorbeeld.
– Draag geen capri broeken met grote patronen als je klein bent, en draag geen capri broeken met kleine patronen als je een grote of grote maat hebt. Zo houd je alles in balans.

Welke schoenen draag je bij een capri broek?

– Platte schoenen kunnen er geweldig uitzien met capri broeken (denk maar aan ballerina schoenen), maar draag geen platte schoenen als je korte benen hebt.
– Draag een ‘slingback’ hak of een lage stevige hak om je blootliggende kuit langer te maken. Een leuke zomersandaal met hak is een zeer goede optie. Of, als je een comfortabelere schoen nodig hebt, probeer dan een kleurrijke kitten hiel.
– Probeer eens een nude pumps om je benen langer te laten lijken. Een schoen die dezelfde kleur heeft als je huid verlengt. Tweede beste keuze? Een schoen in dezelfde kleur als je capri broek helpt ook.

Terug naar Style tips