Menu
How to wear: Blouse met strik

De strikblouse is een klassiek ontwerp dat door de geschiedenis heen een symbool is geworden voor elegante vrouwen. Perfect voor een breed scala aan stofsoorten, de opvallende halslijn van de blouse met strik is ontworpen om op verschillende manieren te worden gestrikt, zodat je een geïndividualiseerd mode statement kunt creëren.

Tips voor het dragen van een blouse met strik

De blouse met strik is iets waardoor je er damesachtig en benaderbaar uitziet. Wat wij er erg leuk aan vinden, is dat je het zowel als werkoutfit als casueel outfit gemakkelijk kunt dragen. Het is ook heel gemakkelijk te stijlen. Om het je nog gemakkelijker te maken, hebben wij een lijst samengesteld met enkele van de beste manieren om de blouse met strik te dragen. Laten we er nu eens naar kijken.

Bind de strik niet als een strik

Zelfs al wordt het een strikblouse genoemd, er zijn maar weinig vrouwen die de strik daadwerkelijk strikken om er zo uit te zien. In plaats daarvan binden velen het op een ontspannen manier, zoals een losse stropdas. Als je een echte strik wilt strikken, knoop hem dan losjes, niet allemaal kieskeurig. Dit zorgt voor een makkelijkere uitstraling. Door het losjes vast te binden, ontstaat er ook minder volume over de buste, waardoor het gemakkelijker is voor vrouwen met een grote bovenlijf om ze te dragen.

Maak het modern

Probeer dit zeer vrouwelijke stuk te combineren met wat modernere stukken. Strikblouses hebben een zeer vrouwelijke en zachte uitstraling die op de werkplek als zeer passief kan overkomen. Kies voor meer op maat gemaakte en moderne items om bij dit soort tops te dragen om balans te creëren. De gladheid zal door de zoetheid heen snijden.

Kleurencombinaties

Creëer unieke kleurencombinaties! Stel je voor: een basic rokje met een witte strikblouse. De look is zo gewoon dat er niets echt bijgewerkt is aan dit soort outfit. Als je echter interessante en unieke kleurencombinaties maakt met een strikblouse, kun je een outfit creëren die meer opvalt.

Accessoires

Voeg wat leuke accessoires toe. Als je de voorkeur geeft aan heel klassieke en traditionele stukken met blouses met strikken, overweeg dan om wat ‘edgy’ accessoires te introduceren, zoals een leuke paar schoenen, een paar interessante oorbellen of een paar armbanden om je pols te stapelen. Deze kleine trendy details kunnen je looks opfrissen.

Terug naar Style tips