Menu
How to style: zwart op zwart

Houd jij heel erg van de kleur zwart maar ben je bang dat je te gothic over komt? Maak je dan vooral geen zorgen, want de statement “zwart staat voor somberheid en depressie” is namelijk een grote fabel! Je moet er natuurlijk wel weer op letten dat je niet té ver door slaat in het zwart. Daarom leggen wij je hier even precies uit welke mate zwart perfect is, en jou alles behalve gothic maakt.

Zwart straalt macht uit

Vele denken dat mensen die veel zwart dragen hele neerslachtige, boze, of depressieve types zijn. Maar het is onlangs gebleken dat dit helemaal niet het geval is! Uit onderzoek blijkt namelijk dat zwarte kleding je een look geeft die een soort macht uit straalt. Hierdoor voel je je juist een stuk zelfverzekerder en intelligenter. Ook maak je met deze kleur een hele vastberaden indruk. Daarnaast staat zwarte kleding vooral heel vrouwelijk en chique, maar misschien wel het aller belangrijkst: níet ordinair. Geen wonder dat vrouwen zo graag zwart dragen! De kleur is ook nog eens enorm makkelijk te combineren, dus wat wil je nog meer?

Sla niet door

De clue is natuurlijk om niet al te hard van stapel te lopen met het zwart. Ja, het is handig te combineren, maar dat wil niet zeggen dat je alleen nog maar zwart met elkaar moet gaan combineren vanaf nu! In sommige gevallen is zwart op zwart het antwoord op al je vragen, denk maar eens aan een zwarte blazer op een zwarte pantalon voor een sollicitatie. Of een leuk zwart jurkje op een zwarte biker boot. Super trendy! Maar, luister goed naar onze tip: combineer een all-black outfit ALTIJD met een kleurrijk accessoire. Al is het maar iets heel kleins, een rode clutch bijvoorbeeld bij dat zwarte jurkje brengt helemaal de positieve vibe terug in jouw outfit, of een kleurrijke statement ketting haalt nét dat statische weg van jouw mantelpakje

Terug naar Style tips