Menu
How to style: Transparante kleding

Doorzichtige kleding is ontzettend trendy en tijdens de lente en zomer zelfs wel eens handig. Toch zul je deze trend vooral associëren met bloot & heel sexy. Celebrities als Beyoncé en Kim Kardashian zijn grote fans van deze trend en zien er prachtig uit, maar voor een alledaagse vrouw zijn zulke outfits misschien geen optie. Niet iedereen wilt namelijk zoveel van zichzelf laten zien. Gelukkig zijn er ook een aantal gave stylish manieren waarop jij doorschijnende jurken en andere transparante kleding kunt dragen, zonder dat je je er ongemakkelijk of naakt bij voelt!

Transparante tops

De simpelste doch stylish en redelijk bedekte manier om een doorzichtig shirt of bloesje te dragen, is met een hemdje eronder. Nou kun je dit hemdje matchen met de kleur van het doorzichtige item, of ga voor een huidskleurig hemdje om het toch nog een beetje sexy te houden. Let ook op de kleur en print van de top als je aan het shoppen bent. Lichte kleuren lijken bloter dan donkere. En hoe drukker de print, hoe minder doorzichtig de stof lijkt. Ook items met een geweven afbeelding erop of met bling op verschillende plekken, lijkt minder bloot. Al deze dingen leiden af van het feit dat jouw huid (en ondergoed) te zien is!

Een gave outfit is bijvoorbeeld een compleet witte outfit, met daarover een een 100% transparante zwarte trenchcoat of cape. Zo'n jas of cape kan een hele gave catwalk worthy uitstraling geven aan je look. Ook kun je zo een saaie basic outfit heel edgy maken!

Doorschijnende jurken en rokken

Een transparante jurk kan ontzettend mooi en elegant uitzien over een volledig dekkend onderjurkje heen. Met een lossig kanten rokje kun je een basic nauw aansluitend jurkje bijvoorbeeld een hele speelse look geven. Maak gebruik van transparante stoffen in monochrome outfits om je look anders te maken, tevens valt de doorzichtigheid van het kledingstuk minder op in zulke outfits.

Een andere manier is om voor items te kiezen die niet helemaal doorzichtig zijn, maar transparante panelen hebben, zoals in je zij, over je schouders heen of je knieën.

See through broeken

Een compleet doorschijnende broek kan al heel snel too much zijn. Je moet dan namelijk heel goed letten op wat voor ondergoed je eronder aandoet. Ga voor een behoorlijke ripped jeans met kant of mesh op de plekken waar de gaten zitten. Of probeer een nette broek met een transparant paneel aan de zijkanten of boven de knieën voor een knappe doch speelse look.

Doorzichtige accessoires

Vind je doorschijnende kleding echt helemaal niks voor jou maar wil je de trend toch een beetje volgen? Doorzichtige accessoires zijn dan de oplossing! Een transparante (plastic) tas is een hele leuke accessoire waarmee je een basic look heel interessant kan maken. Ook doorzichtige sokjes in mooie pumps kunnen bijvoorbeeld heel schattig staan!

Ben je er klaar voor om de trend uit te proberen? Shop dan hieronder onze favoriete transparante items!


 

Terug naar Style tips