Menu
How to style: De linnen broek

Nu de zonnestralen eindelijk door het winterdek weten te breken wordt het tijd om onze zomer garderobe eens goed onder de loep te nemen. Van bikini’s en zonnebrillen tot de leukste cropped tops en shorts hebben we nu nog een item dat niet mag ontbreken in jouw kast. Namelijk: De linnen broek! Deze luchtige, ademende stof is super koel tijdens warme zomerdagen én ook nog eens mega fashionable. Benieuwd hoe jij dit hippe item combineert? Check dan nu onze styling tips voor de linnen broek.

De linnen broek

Linnen wordt al jarenlang gebruikt om luchtige kleding te maken. Maar waar vroeger voornamelijk grote, onflatteuze zomerjurken en saaie pakken bestonden kun je nu gaan shoppen voor een hippe linnen broek. De wide leg fit zorgt voor een comfortabele pasvorm, welke ideaal is voor verschillende gelegenheden. Zo kun je de luchtige broek gemakkelijk aan naar kantoor, een avondje uit en het strand. Of je nu kiest voor een korte of lange variant van de linnen broek, fashionable ben je zeker!

Kies de kleur van je linnen broek

Ben jij ook helemaal overtuigd van de linnen broek als het ultieme fashion piece? Bedenk je dan eerst eens wat voor kleur je graag wenst te hebben én tijdens wat voor gelegenheid je jouw linnen broek het meest gaat dragen. Zo zijn witte en zwarte linnen broeken vaak makkelijker te combineren op kantoor terwijl een model met bloemetjes of in shortvorm vaak beter samengaat met vrijetijdskleding. Daarbij zijn er tegenwoordig ook veel knalkleurtjes te vinden van de linnen broek, denk eens aan roze, geel of blauw misschien? Zo zie je er direct mega zomers uit!

Dress up or dress down. Welke top draag jij bij je linnen broek?

Nu je jouw favoriete kleur broek gekozen hebt kun je er twee kanten mee op. Je kunt hem combineren tot een chique look of ga je juist voor casual?

Dress up

Wil jij jouw nieuwe linnen broek graag aan naar je werk of een feestje? Ga dan voor een co-ord outfit! Vaak wordt de linnen broek in dit geval gecombineerd met een blazer in dezelfde kleur of print wat erg stylish is. Liever wat luchtigers? Ga dan voor een satijnen blouse in een neutrale kleur. Bij een witte broek past bijvoorbeeld heel mooi een lichtbruine blouse. Maar ook wanneer je een felgekleurde linnen broek in je kast hebt hangen kun je deze mooi combineren met een witte of zwarte blouse.

Dress down

Draag jij jouw linnen broek het liefst naar het terras of een gezellig dagje strand? Houd je outfit dan lekker casual. Door de wide leg fit van je linnen broek kun je deze goed combineren met een strakker, bloter fashion item als de cropped top. Zo houd je je outfit in balans, luchtig en een beetje sexy. Ga je naar het strand? Draag een bandeau bikini top en gebruik die als bovenstuk. Samen met de lange fit van de linnen broek biedt dit voldoende bedekking. Daarbij trek je je leuke outfit toch weer uit als je eenmaal op het strand bent aangekomen.

De perfecte schoenen onder jouw linnen broek

We zeggen wel perfecte schoenen maar eigenlijk kun je hier alle kanten mee op! Dat is natuurlijk ideaal. Ga voor een leuke sleehak, slipper of zelfs een chuncky sneaker. Pas de schoen aan op de gelegenheid en houd vooral vast aan een stijl waarin jij je comfortabel voelt.

Én, had jij al jaaaaren een linnen broek in je kast liggen? Of sprint je nu naar de winkel om er een te shoppen? Wij zijn in ieder geval fan en zien onszelf al helemaal paraderen langs de boulevard in onze nieuwe outfits!

Terug naar Style tips