Menu
​How to style: de lange wikkelrok!

Een wikkeltje hier een wikkeltje daar, wikkelrokken zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld anno 2021. Evenals het wikkeljurkje, welke ook zorgt voor dat zomerse gevoel. Maar goed, vandaag focussen we ons eens volledig op de wikkelrok, en dan wel de lange variant van dit fashion item. Want je kunt veel verschillende looks creëren met dit veelzijdige rokje. Benieuwd hoe je dat doet? En welke styling items het best matchen met de lange wikkelrok? Geen zorgen, we've got your back!

Omdat het zo’n veelzijdig item is kun je de lange wikkelrok op veel verschillende manieren combineren, en daar worden we natuurlijk blij van! Maar wees gewaarschuwd, een shopping sessie is guaranteed na het lezen van onze tips!

Boho chic

Waar deze kledingstijl jaren geleden nog in het onbekende leefden is hij uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Deze stijl, met invloeden uit de bohemische en de hippie cultuur, is razend populair op zomerse festivals als Coachella en Glastonbury. Het wordt gekenmerkt door vrije, losse kleding, vrolijke patroontjes, kant en veel sieraden. Iets waar onze favoriete wikkelrok precies tussen past!

Meer leuke festival items vind je in onze blog: 9X festival Musthaves

Get the look

Ga voor een lange wikkelrok met een drukke print. Denk bijvoorbeeld aan een bloemenpatroon of iets in die trend. De wikkelrok wordt de eye catcher in deze look, ga dus voor een simpele top in het zwart of wit. Je kunt hierbij eventueel wel voor een mooi detail kiezen als een open rug, halter of kanten details. Kenmerkend voor boho chic zijn de vele sieraden, ga dus voor lekker veel kettingen, armbanden en ringen als accessoires. Combineer met een paar sandaaltjes om de look af te maken.

Office Casual

Je ziet deze stijl steeds meer terugkomen in het bedrijfsleven. Het is namelijk de perfecte combinatie tussen vrijetijdskleding en workwear. Je styled je casual pieces dus met een net fashion item als een blazer of coltrui. Het is misschien wel de meest veelzijdige fashion styles, de lange wikkelrok past er daarom ook perfect tussen.

Get the look

Een wikkelrok met een patroon zou mogen bij de office casual stijl, maar een effen print geeft je net wat meer de office look. Combineer het met een coltrui op de koudere dagen of een simpel T-shirt in de zomer. Ook met de schoenen kun je veel kanten op. Hakken passen mooi onder de wikkelrok, maar ook een sandaal of zelfs een paar gympen mogen. De accessoires kun je verder simpel houden, een tasje is vaak voldoende.

Classy

De kledingstijl die klassieke stoffen, patronen en combinaties weer tot leven brengt. Classy kleding kenmerkt zich door elegantie, neutrale kleurencombinaties en tijdloze items. Onze lange wikkelrok past hier op het eerste opzicht niet direct tussen maar wanneer je kiest voor een satijnen of zijde versie wel. Dus laat die drukke patronen en felle kleuren een keer liggen en kies voor een classy wikkelrokje.

Get the look

Een zijde of satijnen wikkelrok is the way to go wanneer je deze look wil bereiken. Kies voor een neutrale kleur zoals een aardetint, maar ook wit of zwart doen het altijd goed. Als top kun je een aansluitende crop top dragen of een simpele blouse. Ook hier kies je weer voor een neutrale kleur. De classy look maak je af door een paar pumps te dragen onder je wikkelrok en een clutch of minibag bij de hand te hebben.

Ongetwijfeld dat jij nu boordevol ideën zit voor je nieuwe look, wij in ieder geval wel. Dat wordt het internet afstruinen naar de leukste lange wikkelrokjes in 3...2….1….!

Side note: Dol op het lange wikkelrokje? Neem dan eens een kijkje bij de wrap dress! Een lekker zomers item in dezelfde stijl.

Terug naar Style tips