Menu
How to style: De geruite blouse

De geruite blouse is al jaren een populair item in de kast van menig vrouw. Het veelzijdige fashion item kan namelijk op veel verschillende manieren gecombineerd worden. Ga jij voor een casual look óf draag een lange variant als sexy jurkje (check de mannensectie, thank me later!). Weet jij niet precies hoe je deze looks kunt bereiken? No worries, wij helpen je graag een handje! Lees direct onze beste styling tips voor de geruite blouse.

De geruite blouse is perfect voor een casual outfit

De geruite blouse schreeuwt natuurlijk casual, niet gek dus dat dit item perfect is voor een comfortabele maar toch gestylde outfit. Ga hier voor een blouse met een iet wat dikkere stof en draag deze op een zwarte spijkerbroek met een zwart of wit hemd. Zo geef je de geruite blouse echt een kans om te dienen als eyecatcher, zonder dat het geheel te overweldigend wordt. Layer een paar kettingen en grove armbanden en je look is helemaal klaar!

Dergelijke geruite blouses zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Denk aan rood en bruin, maar ook blauw, groen en geel dienen als fashionable keuzes. Dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat het ruitjes patroon nu al enkele jaren terug is van weggeweest!

Ga voor de sportieve look

Ook de sportieve look schreeuwt comfortabel. Het is namelijk lekker nonchalant en erg leuk voor een actief dagje. De basis is vaak hetzelfde als wanneer je kiest voor casual. Een zwarte spijkerbroek (wil je comfy al the way? Kies dan een lekkere legging) met een zwarte top doet het altijd goed.

Niet raar opkijken nu, maar je trekt de geruite blouse niet aan om de sporty look te bereiken! Nee, je knoopt hem om je taille, precies waar de band van je broek ook eindigt. Zorg er wel voor dat je de kraag naar binnen klapt zodat deze niet uitsteekt boven je billen! Nu draag je een paar opvallende sneakers en een leuk petje om de look af te maken.

Festival tip: Hoewel de look zo ook geschikt is voor een festival kun je hem nog wel wat opfleuren. Kies daarom voor een kort broekje in plaats van een lange, zo kun je direct lekker bruinen in de zon. Daarbij kun je het hemd vervangen door een brallette, sport bh of strapless top wanneer je het graag wat gestyleder wilt hebben. Een paar van jouw favoriete festival boots eronder en jij bent helemaal ready om te gaan feesten!

Het geruite blouse jurkje = de nieuwe sweaterdress!

Wil je weer eens wat anders? Kies dan voor het geruite blouse jurkje! Je kunt dit vergelijken met een normaal blousejurkje maar ook de sweaterdress heeft wat van dezelfde look weg. Tegenwoordig zijn er veel versies van het geruite blouse jurkje online voor dames te vinden, het is dan ook vrij eenvoudig om er een te kopen. Wat je echter ook kunt doen is een grote, lange blouse kopen op de mannenafdeling (pluspunt: deze zitten lekker comfortabel!). Check wel even of deze ook echt over je billen heen komt óf draag er een fietsbroekje onder.

Het stylen van dit leuke jurkje kan op veel verschillende manieren, ga hier vooral lekker los! Denk aan een paar overknee laarzen of gave sneakers. Is het nog wat fris? Neem dan een zwart leren jack mee om over het jurkje te dragen.

Op zoek naar meer items om te shoppen bij de mannenafdeling? Of uit de kast van je lieve schat te pakken? Check hier alle fashion items die jij beter op de mannenafdeling kunt shoppen!

Lekker warm met de geruite blouse jas voor dames

Ook erg leuk is de geruite blouse jas voor dames! Deze vaak lang vallende jas is een echte eyecatcher voor je look. Draag er daarom neutrale kleuren bij als zwart, wit, beige of bruin. Zo weet je zeker dat je de aandacht niet te veel afleidt van het mooie patroon. Verder kun je als dame de geruite blouse jas gemakkelijk combineren! Denk aan zowel korte als lange broeken, maar ook een leuk jurkje mag er onder. Probeer vooral enkele combinaties uit, grote kans dat het goed samen gaat!

En? Heb jij al een leuk exemplaar van de geruite blouse in jouw kast hangen? Of ga je snel het internet afzoeken voor het mooiste item? Om je een handje te helpen hebben wij de leukste geruite blouses alvast voor je op een rijtje gezet!

Terug naar Style tips