Menu
How to: Kettingen layeren

De trend is niet meer weg te denken bij de celebrities, modevloggers en vast en zeker in jouw omgeving. We doen het namelijk allemaal: layering! Oftewel het dragen van lagen fijne zilveren en/ of gouden kettingen in verschillende lengtes. Je kunt het zo gek ook niet bedenken, van chockers, tot lange kettingen, van minimalistische zilveren hangers tot gouden statement kettingen; layering kan op allerlei verschillende manieren. Op deze slimme manier tover je jouw simpele outfit om tot een glamorous, vrouwelijke, en super stijlvolle look.

Tips voor de ultieme layered necklage look

Vind jij het toch nog lastig om zelf combinaties te maken, of ben je gewoon benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is met deze layered necklace look? Dan hebben wij hier een paar tips voor je om het er zo casual mogelijk en toch chic uit te kunnen laten zien:

#1 De eerste en meest cruciale tip is om er altijd voor te zorgen dat er verschil zit in lengte tussen de kettinkjes. Het maakt niet uit hoeveel je er layered, of het er nou maar 2 zijn of 5, zorg er altijd voor dat er eentje het kortst is, en ze vervolgens oplopen in lengte.

#2 Zorg ook voor wat afwisseling qua vorm. Het is een beetje saai wanneer je 4 kettingen onder elkaar draagt met alle 4 een hartje er aan, mix-and-match! Probeer ook in grootte te variëren, begin bijvoorbeeld met een klein hangertje voor de kortste en laat het zo oplopen naar steeds groter.

#3 Mix goud met zilver. Lange tijd heb je misschien gedacht dat je óf alleen goud óf alleen zilveren sieraden moet dragen. Niks is minder waar, want tegenwoordig wordt dit heel gemakkelijk gecombineerd. Dus wees niet bang om een zilveren hangertje aan je gouden ketting te hangen, dus experimenteer er lekker op los!

#4 There is no such thing as too much bling: hoe meer kettingen hoe beter! Vooral op een neutrale top komen 3 of meer kettinkjes helemaal tot hun recht. Wanneer je voor meer kettingen gaat is het wel slim om er een paar simpele tussen te doen, en niet ook alleen maar statement kettingen op elkaar te layeren, dit kan wel weer te druk worden.

Terug naar Tips & Tricks