Menu
How to: Haarverzorging

Ongeacht textuur, kleur of stijl, er is één ding dat bijna iedereen wil: haar hebben dat eruitziet alsof het van een haarmagazine uitsprong. Maar als er gewoon geen tijd is in je steeds groter wordende lijst met dingen om te doen, en als je liever die extra 15 minuten in bed wil doorbrengen dan wachten tot het keratine rijke haarmasker zijn magie doet, lees dan verder.

Haarverzorging tips

In deze blog delen we de belangrijkste tips en trucs voor het onderhouden van lang, gezond en handelbaar haar. Zeg vaarwel tegen je bad hair days!

1. Shampoo je hoofdhuid

‘Less is more’ wanneer je leert hoe je gezond haar kunt behouden. Breng daarom alleen shampoo aan op je hoofdhuid, waar je haarolieproductie en dode huidcellen geconcentreerd zijn. Als je lager wast, droog je je haar te veel uit en verlies je het vocht dat nodig is om de vitaliteit van je haar te behouden.

2. Gebruik chemicaliënvrije shampoos

Je hebt echt geen controle over alle omgevingsfactoren die je haar beschadigen, maar wat je wel kunt controleren, is het soort shampoo dat je gebruikt. Hoe minder chemicaliën in je shampoo, hoe gezonder dat voor je haar is. Ga voor milde shampoos die passen bij jouw haartype.

3. Conditie haarpunten

Het is niet voor niets een van de meest doorgegeven haargeheimen: het werkt. Wanneer je de haarconditioneringsfase van jouw douches bereikt, breng je je product alleen aan op de uiteinden van je haar. Als je hoger gaat dan de gemiddelde lengte, zal er te veel olieophoping ontstaan. Houd je haar licht en veerkrachtig door je haarpunten te kammen terwijl je je conditioner aanbrengt.

4. Slaap op zijde

Kussens van katoen en linnen kunnen door hun ruwere textuur onnodige haarbeschadiging veroorzaken. Hun super absorptievermogen kunnen zelfs je haarbehandelingsproducten verwijderen terwijl je slaapt. Koop een zijden of satijnen kussensloop en lakens om moeiteloos goed haaronderhoud te ondersteunen. Je kunt om soortgelijke redenen zelfs overwegen over te stappen op een microvezelhanddoek om zo je haar na het douchen af te drogen!

5. Je haar natuurlijk drogen

Overmatige hittestyling kan de hoofdhuid van je haar beschadigen. Beperk het tot belangrijke evenementen, als je moet stylen. Lucht drogen of handdoek drogen na shampoo is de beste manier om te gaan. Nooit in nat haar slapen of nat haar kammen.

6. Vermijd heet water

Sla douches met warm water over, want heet water maakt je haar droog en broos omdat het beschermende oliën uit je haar haalt. Geef daarom de voorkeur aan een temperatuur die net iets warmer is dan je lichaamstemperatuur.

7. Nat haar nooit borstelen!

Nat haar is drie keer zwakker en breekt dus sneller af. Wij raden aan om je haar eerst met een handdoek te drogen en daarna je haar voorzichtig te ontwarren met een grove kam.


 

Terug naar Tips & Tricks