Menu
How to find: de perfecte strakke rok!

Wanneer je iets voller bent of brede heupen hebt denk je misschien dat een strakke rok niets voor jou is, maar niets is minder waar. Iedereen kan de strakke rok dragen, mits dit op de juiste manier wordt gedaan. Uiteindelijk ligt de keuze voor de strakke rok bij jezelf, jij moet je er tenslotte goed in voelen. Wij hebben alvast voor jou uitgezocht wat de perfecte strakke rok is voor ieder figuur.

Op zoek naar de perfecte strakke rok

De zoektocht naar de perfecte strakke rok begint bij het bedenken welke lichaamsvorm je nu eigenlijk hebt. Er zijn namelijk een aantal lichaamsvormen die vaak voorkomen: een zandloper figuur, een appel figuur, een peer figuur, een bokaal figuur en een pilaar figuur. Waarschijnlijk heb je van een paar lichaamsvormen weleens gehoord en klinken anderen nog onbekend. Wat de verschillende lichaamsvormen inhouden en welke strakke rok hier het beste bij past gaan wij jou nu vertellen.

Zandloper figuur

Volle borsten, een slanke taille en bredere heupen maken jou lichaam tot een zandloper figuur. Velen zien dit als de ultieme lichaamsvorm en toch vind niet iedereen het een makkelijk figuur om aan te kleden. Bij deze lichaamsvorm passen heel veel verschillende soorten strakke rokken en draait het juist iets meer om de manier waarop de rok wordt gecombineerd. Kies voor een top met een v-hals of een vierkante hals en zorg ervoor dat de top is bedrukt met kleine prints. Verder is het mooi als de top goed aansluit onder de borsten.

Appel figuur

Vrouwen met een appelfiguur hebben vaak een wat rondere vorm waarbij het accent op de heupen ligt. Toch hebben deze vrouwen vaak super slanke benen, leg hier de nadruk dus op en show those legs! Voor vrouwen met een appelfiguur is het van belang dat je de aandacht vestigt op de slankere delen. Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat de strakke rok aansluit op het slankste deel van je lichaam. Daarnaast is het mooi om te kiezen voor ingetogen kleuren. Combineer de strakke rok met een goed paar pumps zodat de slanke benen nog beter uitkomen.

Peer figuur

Vrouwen met een peer figuur hebben bredere heupen dan de schouders. De taille is smal in vergelijking met de schouders en heupen bij deze vrouwen, maar de bovenbenen en billen zijn juist wat voller. Kies voor een wat langere rok om de aandacht iets meer af te leiden van het “probleemgebied”. Kies daarnaast voor een effen strakke rok met een print in de top of een top met brede schouders. Tevens is het mooi om voor hakken te kiezen waardoor de benen slanker ogen!

Bokaal figuur

Een bokaal figuur houdt in dat je iets voller bent aan de bovenkant en een slanke taille en benen hebt. Je hebt vollere borsten en bredere schouders. Jij kunt die strakke rok dus perfect dragen met jouw slanke taille en benen. Wel is het mooi om de aandacht van de bredere schouders af te leiden door middel van een v-hals. Hierdoor gaat de aandacht meer naar de borsten. Combineer de strakke rok met schoenen met een brede hak.

Pilaar figuur

Voor een pilaar figuur kan het moeilijk zijn om een strakke rok op een vrouwelijke manier te dragen. De pilaar heeft namelijk een recht bovenlichaam, slanke taille en lange benen. Kies voor een strakke rok met een grote print. Creëer taille door de strakke rok op de juiste hoogste te dragen en leg hier het accent op met een riempje. Ook is het mooi om een top te dragen met een hartvorm.

Iedereen kan zich wel aansluiten bij één van deze figuren, dus shop nu snel de perfecte strakke rok!

Wens je graag meer tips? Neem dan eens een kijkje bij onze blogpost: Kledingtips voor je figuur! Hier vind je meer tips en tricks uitgelicht.

Terug naar Style tips