Menu
Hot in denim

Als er iets tijdloos is dan is het wel de spijkerbroek. Een spijkerbroek is een van die blijvende items die nooit uit de mode zal gaan. Maar hoe kan dit toch? Blijf vooral hangen en lees meer over de perfecte denim-look voor jou!

Het ontstaan van de spijkerbroek

Hoe is de trend van de spijkerbroek nou eigenlijk ontstaan? Om precies te zijn in 1875. Veel mensen weten vast wel dat de eerste spijkerbroek bedoeld was als werkbroek. Oorspronkelijk werd de spijkerbroek gedragen door goudzoekers in Amerika, maar snel werd de jeans bekend onder het grote publiek en voor je het wist liep iedereen er in.

Jeans evolutie

De jeans heeft inmiddels al een enorme evolutie op zich meegemaakt. Hij komt namelijk in allerlei soorten en maten en elke keer is er weer een ander model 'in'. Laten we eens kijken naar de stijlen die je nu vast al wel voorbij hebt zien komen, en met welke je zeker niet verkeerd zit!

'De flared jeans'

Deze stijl representeert helemaal the 70s. Boven sluit hij nauw aan, en de pijpen lopen wijd uit naar beneden. Hoe wijd, ligt natuurlijk volkomen aan jouw voorkeur en figuur. Een handige tip: hoe langer en dunner de benen, hoe wijder de pijpen! Heb jij dus enorm lange benen en weet jij niet welke denim stijl perfect is voor jou? Probeer de flared eens!

'De ripped jeans'

Jeans met scheuren zijn voor de echte daredevils onder ons. Ga jij lekker een avondje stappen of hou jij gewoon van die stoere look? Probeer deze stijl eens!

'De mom-jeans' of de 'straight'

Ben jij meer van comfort? Dan zijn deze jeans perfect voor jou. De mom jeans was helemaal hip in de 90s en is weer helemaal terug. Je herkent hem vooral aan de high waist, maar als je dit niet fijn vindt kun je gaan voor de straight. Deze jeans heeft hetzelfde model, maar is low waisted. Verder zit hij lekker baggy en is hij leuk te combineren met een oversized sweater.

Tip: Get the look: denim jack

Terug naar Trend watch