Menu
Hoe kies je het perfecte telefoonhoesje?

Dus je hebt de perfecte smartphone gekocht - nu moet je een telefoonhoesje vinden dat hierbij past. Het heeft geen zin om de beste mobiel te hebben als deze beschadigd raakt, dus het is van groot belang om hem met een hoesje te beschermen. Bovendien kan een leuk hoesje je telefoon er nog beter uit laten zien, dus dit is ook een esthetische overweging. Lees verder voor onze tips voor het kiezen van het juiste telefoonhoesje.

Wat past bij jou?

Voor de meeste mensen is het een goed idee om hun smartphone te beschermen met een beschermend telefoonhoesje. Andere mensen kiezen liever voor dunne hoesjes, omdat ze het uiterlijk van de smartphone intact willen houden.

Wij zijn hier om te bekijken hoe je de perfecte mobiele telefoonhoes voor jouw smartphone kunt kiezen, zodat je de juiste balans kunt vinden tussen bescherming en uiterlijk.

Bescherming staat voorop

Een van de meest voorkomende problemen die smartphonetechnici tegenkomen, zijn verbrijzelde schermen. Elke keer dat je je telefoon laat vallen, is er een risico op een verbrijzeld scherm, vooral als je er geen beschermhoes op hebt.

Dus, welk type telefoonhoesje is het meest geschikt om je telefoon te beschermen?

Basisniveau bescherming

Voor een basisniveau van bescherming kies je best een mobiele hoes met een schokabsorberend materiaal zoals siliconen of rubber. Bumperhoesjes, Transparante hoesjes en TPU-hoesjes zijn allemaal soorten hoesjes die schokken kunnen absorberen en de impact op je smartphone kunnen beperken.

Bescherming tegen krassen

Voor bescherming tegen krassen kun je kiezen voor een thin-fit hoesje. Deze telefoonhoesjes beschermen de achterkant en zijkanten van je smartphone tegen krassen en beschadiging door toetsen en stofdeeltjes, maar absorberen weinig tot geen schade tijdens vallen.

Maximale bescherming

Voor maximale bescherming wordt een robuuste, omvangrijke schaal aanbevolen. Hoewel dit omvangrijke hoesjes voor mobiele telefoons zijn, zijn ze veel beter in het absorberen van schokken en het voorkomen van schade dan alle andere soorten beschermers. Deze zijn meestal gemaakt van rubber of polycarbonaten en worden geleverd met functies zoals bescherming van militaire kwaliteit tegen water, stof en schokken.

De exacte keuze die je maakt, hangt af van hoe en belangrijker nog, waar je je smartphone het meest voor gebruikt. Voor de gemiddelde gebruiker kan zelfs een dun hoesje het werk doen tegen kleine vallen en stoten, maar voor sommigen is een stevige telefoonhoes misschien het meest geschikt!

Prijsoverwegingen

Natuurlijk zijn er veel verschillende prijsklassen, dus je moet goed nadenken over hoeveel je aan je telefoonhoesje wilt uitgeven. Ze kunnen slechts een paar euro’s kosten of je kunt dure leren etuis vinden in unieke ontwerpen. Veel hoesjes passen op veel verschillende soorten telefoons of je wilt misschien liever een hogere prijs betalen en een telefoonhoesje van een specifiek merk krijgen voor jouw exacte telefoonmodel en merk.

Is uiterlijk belangrijk?

Als je eenmaal weet welk beschermingsniveau je nodig hebt voor je smartphone, en wat je budget is, is de volgende stap om erachter te komen hoeveel je kunt inleveren op het uiterlijk. Sommige hoesjes voor telefoonhoesjes kunnen ervoor zorgen dat jouw apparaat er omvangrijker en minder aantrekkelijk uitziet, terwijl andere het uiterlijk kunnen verbeteren door levendige kleuren en afbeeldingen toe te voegen.

Er zijn ook veel mensen die hun telefoonhoesje graag matchen met hun Airpods hoesje, het hangt allemaal af van wat jouw voorkeur is.

Terug naar Tips & Tricks