Menu
Hoe houd je jouw sneakers schoon?

Het is moeilijk om je schoenen er als nieuw uit te laten zien zonder ze regelmatig schoon te maken. Zodra die nieuwe sneakers uit de doos komen, wil je ze buiten dragen - waar ze vuil, modder, slijtage en vlekken zullen opnemen. Om ervoor te zorgen dat je sneakers in de loop van de tijd topprestaties blijven leveren, raden we je aan om ze goed te verzorgen en te onderhouden, inclusief reiniging.

Tips

Deze tips helpen je om je sneakers en hardloopschoenen in een paar eenvoudige stappen fris en schoon te houden.

Bescherm ze direct uit de doos

De truc om witte schoenen als nieuw uit te laten zien, is om een sneakerbeschermer aan te brengen zodra je ze uit de doos haalt. De spray vormt een onzichtbare laag die ze beschermt tegen vuil, vlekken en vloeistoffen.

Bewaar ze op de juiste manier

Je merkt het misschien niet, maar er drijft overal stof en vuil rond, vooral in gesloten ruimtes zoals kledingkasten. Na verloop van tijd verzamelen schoenmaterialen - vooral breiwerk, suède en mesh - deze stofdeeltjes, die uiteindelijk het algehele uiterlijk van je sneakers beïnvloeden.

Koop een reiniger op waterbasis

Ze zijn minder hard voor stoffen dan reinigingsmiddelen op chemische basis en ze zijn veilig te gebruiken op alle materialen, inclusief mesh en leer. In combinatie met water zou een allesreiniger op waterbasis de meeste vlekken moeten verwijderen.

Borstel, niet schrobben

Een veel voorkomende misvatting is: hoe harder je je schoenen poetst, hoe schoner ze worden. Te hard poetsen kan eigenlijk stoffen losmaken en je sneakers een versleten uiterlijk geven. Koop een schoenborstel met gemiddelde haren of een oude tandenborstel en borstel met licht, zacht, snelle slagen. Het beschadigt de stof niet en helpt reinigingsoplossingen dieper in de sneaker te werken.

Regelmatige diepe reiniging

Het is belangrijk om je sneakers consequent te verzorgen met diepe reinigingen. Dit zorgt ervoor dat vuil en vlekken zich niet ophopen, wat het schoonmaken veel moeilijker kan maken. Ervan uitgaande dat je je witte kicks drie tot vier keer per week draagt, raden we je aan om elke twee weken een grondige reiniging te doen.

Terug naar Tips & Tricks