Menu
Hoe draag je een sjaal?

Het is maar een lange strook stof. Makkelijk genoeg om te stijlen, toch? Maar helaas, kan de sjaal zo gemakkelijk fout gaan. Wil je weten hoe je een sjaal op de juiste manier draagt? Blijf lezen.

De juiste sjaal kiezen

Sjaals zijn er in verschillende stoffen en stijlen, dus je wilt er zeker van zijn dat je de juiste sjaal kiest op basis van het weer en je garderobe. Stel jezelf drie vragen voordat je een sjaal aantrekt:

- Heb ik de sjaal nodig voor een functioneel doel? Moet het je bijvoorbeeld warm houden of beschermen tegen de zon?

- Waarmee ben ik van plan de sjaal te dragen? Dit is vooral belangrijk, want als je van plan bent de sjaal als accessoire bij een pak te dragen, is een warme wintersjaal waarschijnlijk niet de beste optie. Evenzo, als je een sjaal draagt als een ‘funky’ toevoeging aan een relaxte kledingkast, kan een zijden sjaal een beetje overdreven zijn.

- Moet de sjaal lang genoeg zijn of breed genoeg zijn om te strikken en/of te stijlen? Sommige sjaalmodes vereisen langere sjaals om ze op de juiste manier te strikken.

Waarom een sjaal dragen?

1. Sjaals vestigen de aandacht op je gezicht en dat is waar je wilt dat mensen kijken als je spreekt, vooral over iets belangrijks.

2. Het kaliber van je werk (wat het ook mag zijn) zal verbeteren. Ja, het is waar. Als je je goed voelt, doe je goed. Je loopt ook langer, gaat vaker weg van je bureau/huis (vermoedelijk omdat je wilt dat mensen je outfit... en sjaal zien) en bent daardoor productiever.

Hoe het te dragen?

Laat de uiteinden van de sjaal los op je borst hangen, gooi hem achter je of knoop de sjaal om je nek. Vermijd het dragen van sjaals die niet zijn ingepakt (of niet kunnen worden ingepakt - dat betekent dat het te klein is). Wikkel niet te strak, anders lijkt het alsof je stikt. En te dunne sjaals flatteren niet en zien er vaak ouderwets uit.

Kleur

Zwart of neutrale tinten (beige, grijs, wit, bruin) zijn altijd stijlvol. Het mooie is dat je met die kleuren niet fout kunt gaan. Ze passen overal bij en geven toch die extra twist aan je outfit.

Terug naar Style tips