Menu
​Hoe draag je een doorschijnende blouse?

Wanneer het weer zomer wordt, trek je vol enthousiasme dat mooie blouseje uit je kast. En dan herinner je je weer waarom je die mooie top vorig jaar nauwelijks aanhad. Hij schijnt door! Een doorschijnende blouse of een doorschijnende top kan erg irritant zijn. Ze zien er zo mooi uit, maar je draagt ze toch nooit, omdat school of werk je niet de gelegenheid lijkt om je BH te laten zien. Maar niet getreurd. Dit jaar draag jij jouw prachtige doorschijnende blousejes vol zelfverzekerdheid! Maar hoe dan? En is het de moeite waard?

Waarom je je doorschijnende blouse wel gewoon moet dragen

Je kunt wel iets onder je doorschijnende top aantrekken. Of misschien een jasje of vestje over je doorschijnende blouse. Maar het lijkt de moeite niet waard. Je kan natuurlijk ook gewoon een shirt aantrekken die niet doorschijnt. Waarom zou je überhaupt nog doorschijnende blousejes kopen?

Combineren met een doorschijnende blouse

Eén voordeel aan doorschijnende topjes, is dat je ze eindeloos kan combineren. Draag er een neutrale kleur onder en laat het patroon of de kleur van je blouseje de show stelen. Of draag juist een felle kleur onder je blouse. Combineer het met een jasje of vestje. Met een doorschijnende blouse kun je elke dag weer anders over straat. Super handig dus!

Creëer jouw style met een doorschijnende top

Doorschijnende blousejes zien er ook erg leuk uit. Met een zwarte doorschijnende blouse zie jij eruit als een echt model. Met een kleurrijke doorschijnende blouse geef jij een speels karakter aan je outfit. En met een mooie witte of pastel doorschijnend blouseje maak je een lieflijke indruk. Doorschijnende blousejes zijn erg delicaat en kreukend, waardoor je met deze kledingstukken een outfit kan maken die je met niet-doorschijnende shirts gewoonweg niet kan maken.

Haal je doorschijnende blouse dus gewoon uit de kast! En rock hem met onze tips.

Tramontana Blouse Tramontana Blouse v.a. € 71,96.- Bekijk product
MAICAZZ Farrah blouse MAICAZZ Farrah blouse v.a. € 63,95.- Bekijk product
Maicazz Blouse zuiver Maicazz Blouse zuiver v.a. € 34,95.- Bekijk product
Nikkie Bangkok blouse Nikkie Bangkok blouse v.a. € 94,47.- Bekijk product

Hoe draag je een doorschijnende blouse?

Er zijn meerdere manieren om jouw doorschijnende blouse te dragen zonder jezelf al te veel bloot te geven. Het ligt er ook aan hoe doorschijnend je blouse is en waar hij doorschijnt. Schijnen bijvoorbeeld alleen de mouwen door? Dan zou je hem gewoon zo kunnen dragen. Schijnt alles door? Dan wil je misschien iets onder of op je blouse.

Doorschijnende blouse zonder blozende wangen

Wil jij niet te bloot over straat, maar wel je mooie blouseje dragen? Dat kan! Als je een camisole of tanktop in dezelfde kleur als je blouse draagt, valt het helemaal niet op dat je blouse doorschijnt. En je outfit ziet er alsnog fantastisch uit! Heb je een blouse in een erg felle kleur of met een patroon? Draag dan een ondershirt of body in een neutrale kleur, zoals huidskleur, wit of zwart.

Doorschijnende blouse met een vestje

Draag jouw doorschijnende top met een leuk vestje of jasje. Zo valt het helemaal niet op dat je een doorschijnend blouseje aanhebt. Een (faux) leren jasje staat erg leuk op een lief blouseje. Zo combineer je een schattige top met een stoer jasje voor de echte rock-look.

Let it show

Ben jij niet zo verlegen? Rock jouw doorschijnende blouse met een prachtige BH! Jij hebt vast een geweldige BH in je kast liggen in een gave felle kleur. Die mag gezien worden! Jouw doorschijnende blouse combineer je met een niet-doorzichtige BH in een mooie kleur of met een cool patroon voor een speelse outfit.

Doorschijnende kleren kunnen lastig zijn om zo te combineren dat je je niet onzeker voelt. Maar het is het waard. Doorschijnende blousejes zijn namelijk ontzettend leuk. Wil je weten wat je nog meer met een doorschijnende top kan? Lees dan onze tips voor doorschijnende topjes combineren!

Terug naar Style tips