Menu
Hoe blijf je georganiseerd?

Georganiseerde mensen zijn niet zo geboren, ze moeten gezonde gewoonten aankweken, die hen vervolgens helpen georganiseerd te blijven. Van het plannen tot het weggooien van de onnodige en het organiseren van dingen die er toe doen, je zult een georganiseerd persoon worden zolang je bereid bent om te leren en te oefenen. In deze blog helpen we je op weg door je een aantal tips te geven.

Schrijf dingen op

We kennen allemaal wel iemand die de verjaardagen van iedereen kent en kaarten stuurt voor elke feestdag. Het opschrijven van al je taken en alles wat je niet mag vergeten is hoe je georganiseerd blijft. Schrijf alles op: boodschappenlijstjes voor boodschappen, cadeaus voor de feestdagen, woonaccessoires en belangrijke data zoals vergaderingen en verjaardagen.

Maak planningen en deadlines

Georganiseerde mensen verspillen geen tijd. Ze erkennen dat dingen georganiseerd houden hand in hand gaat met productief blijven. Ze maken en houden schema's voor de dag en de week. Ze maken deadlines en stellen doelen. Evenzo, door een rommelige levensstijl te leiden, heb je niet de tijd of ruimte om je deadlines te halen of je doelen te bereiken. Kijk als experiment naar je bucket list of maak er een. Schrijf de dingen op die je dit jaar of in je leven wilt bereiken. Schrijf vervolgens op (in kleine stappen) wat je moet doen om ze te kunnen bereiken.

Bewaar alleen wat je nodig hebt

Meer spullen betekent meer rommel. Mensen die een georganiseerd leven leiden, behouden alleen wat ze nodig hebben en wat ze echt willen. Minder spullen bezitten betekent ook dat je meer van die dingen geniet en je beter voelt over het gebruik van alles wat je bezit, in plaats van de helft van wat je bezit stof te laten vergaren. Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet de ruimte hebt om al je spullen te bewaren? In plaats van een opslagruimte te huren of een groter huis te kopen, moet je een aantal bezittingen wegdoen.

Hard werken

Doe een beetje moeite. Als je eenmaal verantwoordelijkheden hebt gedelegeerd en een planning hebt gemaakt, kun je regelen wat je moet doen en wanneer je het kunt doen. Georganiseerd blijven is niet allemaal een makkie. Het vereist dat je hard werkt met het besef dat wanneer je harder werkt, je later van je opgeruimde gezinsleven kunt genieten.Terug naar Tips & Tricks