Menu
Herfstkleding voor heren: tips

Herfst. Een tijd van warme kleuren en koele briesjes... en maar al te vaak verwarrende kledingkasten. Je hebt het of te warm in dikke jassen of te koud in korte mouwen. In plaats van in je zomerkleren te bevriezen, in je winterkleren te roosteren of de twee ongemakkelijk door elkaar te stampen, wat dacht je van investeren in stevige herfstoutfits voor heren?

Dat betekent niet dat je exclusief voor de herfst een hele set nieuwe kleding krijgt. Sommige stukken, zoals jeans, werken het grootste deel van het jaar goed. Als je er in deze tijd van het jaar uit wilt zien alsof je weet hoe je je moet kleden, moet je een aantal herfststukken hebben.

De volledige gids voor herfstkleding voor heren

Omdat de herfst zo'n geweldige tijd is voor mannen die er goed uit willen zien en zich goed willen voelen, worden de winkelschappen overspoeld met zoveel herenkledingstukken dat je gemakkelijk te maken krijgt met beslissingsmoeheid.

Hieronder vind je een mix van tijdloze herfstitems en enkele nieuwere herfst modetrends, die allemaal bijdragen aan een algehele look die mannelijk, stijlvol en zelfverzekerd is.

Leren jas

Hoewel ze in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn, kun je het beste bij donkere kleuren blijven, zoals zwart, bruin of donkergrijs, die allemaal gemakkelijk te combineren zijn met spijkerbroeken en andere herfstmode-items voor heren. Een leren jas geeft de drager een gevoel van stoerheid, bekwaamheid en scherpte; zelfs als het een zeer soepele en verfijnde jasstijl is.

Bruine of grijze blazer

Hoewel een blazer je favoriete kledingstuk kan zijn voor formele gelegenheden, kan de klassieke blazer verrassend goed werken voor een verscheidenheid aan looks, ook voor casueel. Het herfstseizoen is het perfecte moment om een blazer te dragen. Kies er een in een stevigere stof, zoals een visgraat-, wollen- of tweedjasje, bij voorkeur in neutrale kleuren zoals grijs of bruin.

Trenchcoat

Een stapje hoger dan de katoenen blazer en minder zwaar dan een wollen overjas, de pasvorm en de stof van de trenchcoat maken het bovenkledingstuk essentieel voor elk seizoen, aanpasbaar aan elk weertype. Je kunt niet fout gaan!

Kasjmier coltrui en herfstbruin jas

Niets zegt herfst als een coltrui van kasjmier. Kies voor een zacht bruin jasje, zwarte of diep marineblauwe broek en geklede schoenen. Dit is een geweldige avondfeest look.

Herfstkleding tips

Nu we al ingegaan zijn op specifieke kledingstukken, volgen hier enkele algemene herfstoutfit tips om in je gedachten te houden.

Laagjes

Koude weer betekent vaak jassen en truien- maar niet altijd. Met laagjes kun je het onvoorspelbare herfstweer verslaan. Door meerdere dunne lagen te dragen in plaats van één dikke jas lijk je meer op een man en minder op een bundel. Dit is zowel praktisch als stijlvol. Door meerdere zichtbare lagen weer te geven, word je ook visueel interessanter - en dus opvallend.

Warme tinten

Tijdens herfst verandert de aarde van kleur - dat zou je garderobe ook moeten doen. Dit is de tijd van het jaar voor gedempte, effen kleuren. Het is geen absolute regel, maar herfst looks zijn vaak zwaar op warme tinten. Denk aan donkere tinten groen en oranje.

Terug naar Style tips