Home / Blog / Advertorial / Herenondergoed kopen? Hier moet je op letten!

Herenondergoed kopen? Hier moet je op letten!

Door Yara - op 07-03-2019 - Update 07-03-2019
Herenondergoed kopen? Hier moet je op letten!

De meeste adviezen voor het kopen ondergoed zijn gericht op vrouwen. Toch is het voor mannen ook goed om wat zaken te overwegen voordat je het volgende paar ondergoed koopt. Daarom enkele aandachtspunten voor jou op een rijtje:

Let op comfort

Ondergoed moet comfortabel zitten. Het mag niet knellen rond de geslachtsdelen, benen of billen. Of dat nu om de stof of om het elastiek gaat. Het beste is dus om ondergoed eerst te passen voordat je het koopt. Dat kan vaak wel met je eigen ondergoed eronder. Koop je je herenondergoed online, kijk dan of je het kan ruilen of dat er een geld-terug-garantie geldt voor het geval dat het niet echt goed past.

Kies de juiste stijl

Ondergoed voor mannen is er in verschillende stijlen en dat is niet voor niets. Een slip geeft bijvoorbeeld ondersteuning aan mannen die wat groter geschapen zijn. Ook zit deze fijn als je stevige dijen hebt. Dat geldt ook voor een boxershort met korte pijp.

Een boxershort met wijde pijp is maximaal ademend, maar minder ondersteunend. Houd daar dus rekening mee als je ondergoed koopt. Voor onder een pak is een boxershort met lange pijp een goede keuze. Deze pasvorm kleedt namelijk goed af. Sportieve mannen en mannen met smallere dijen kiezen het beste een hipster. Ook voor kleinere mannen is dit de beste keuze.

Kies de juist stof

Ondergoed staat in direct contact met je huid. Daarom mag het niet schuren en ook geen lucht of warmte gevangen houden. Dan is het een broeinest van bacteri├źn en dat is niet gezond. Je mag er dus niet in gaan zweten. Ondergoed van nylon of polyester komen daarom niet in aanmerking. Kijk dus op het etiket of je ondergoed vrij is van deze stoffen. Vaak staat erop dat het gemaakt is van katoen, maar zit er toch een groot percentage kunstmatige stoffen in.

De juiste stof voor ondergoed is zacht en heeft een goed ademend vermogen. Stoffen als katoen, zijde en bamboe voldoen aan de ze vereisten. Zijde is wel kwetsbaar, dus dat kan een nadeel zijn.

Introductiekorting

Veel mannen zijn niet geneigd om veel uit te geven aan ondergoed. Daarom kopen ze ondergoed, maar ook shirts en sokken, vaak in verpakkingen van twee of meer stuks. Meestal gaat het hierbij niet om het meest kwalitatieve ondergoed. Kijk dus liever of kwalitatieve merken kortingsacties hebben. Zo heeft Bamigo een interessante introductiekorting op bamboe shirts, ondergoed, sokken.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Yara Yara

Fashion lover pur sang. Leeft in jeans en wordt in de zomer nooit gespot zonder zonnebril. Verzamelt sneakers en tassen.

Kledingvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Kleding & prijzen vergelijken Nu vergelijken
Silver filigree earring four hanging coins Dit artikel is helaas niet meer beschikbaar Bekijk hieronder een aantal alternatieven