Menu
Heren sportkleding: do’s en dont’s

Fitness is de laatste jaren razend populair. Steeds meer mannen en vrouwen zijn te vinden in de sportschool. Allemaal met hun eigen doelen, de een wilt afvallen de ander wilt spiermassa bijkomen. Maar wat trek je aan naar de sportschool? Wij zetten de do’s en don’t voor je op een rijtje.

Do’s heren sportkleding

  • De kwaliteit van je sportkleding is zeer belangrijk, je huid dient goed te kunnen ademen tijdens het sporten. Bovendien moet jij vrij kunnen bewegen en moet je sportkleding ten alle tijden lekker zitten.
  • Ga voor een slim fit joggingbroek of draag een short. Geen plek om je waardevolle spullen op te bergen? Dan kan een sportbroek met ritsen handig zijn!
  • Zorg dat je een vest of hoodie bij je hebt voor na de training. Je lichaam koelt na de training af, met een hoodie of vest kun je de warmte beter vasthouden en afbouwen.
  • Gooi je sportkleding altijd na het trainen in de was! Je wilt een onprettige geur natuurlijk voorkomen.

Dont’s heren sportkleding

  • Gouden regel tijdens het sporten: sport niet met een ontbloot bovenlichaam. Het staat misschien niet altijd in het reglement, het is ook niet verboden maar wordt vaak sociaal gewoon niet geaccepteerd. Daarnaast is het natuurlijk onhygiënisch.
  • Zorg ervoor dat je sportkleding niet te strak zit, natuurlijk mag je een strak sportshirt dragen maar zorg ervoor dat je goed kunt bewegen en niet bekneld raakt.
  • Laat je sieraden en horloges tijdens het sporten thuis, je kunt blijven hangen, je huid openhalen of een lichaamsdeel afknellen. Het dragen van een smartwatch is geen probleem.
  • Zorg ervoor dat je sportshirts of broeken niet té kort zijn, het kan omhoog kruipen en hinderlijk zijn tijdens je training.

Schoenen sportschool

Bij een intensieve training is het belangrijk dat je het juiste schoeisel draagt. De schoenen zijn speciaal ontworpen om jou schokken op te vangen. Bij sportschoenen is het belangrijk dat deze volledig aansluiten bij de breedte van je voet. Wanneer je te brede schoenen draagt kan dit zorgen voor blaren of een verminderde stabiliteit. Bij zware krachttraining raden we je aan om schoenen te dragen die extra steun bieden aan de enkels.

Reglement sportschool

Naast de bovenstaande do’s en dont’s is het belangrijk om even het reglement van je sportschool te checken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat schoenen met zware zolen of het dragen van een tanktop niet toegestaan is. Wat draag jij in de sportschool?

Terug naar Style tips