Menu
Help! Mijn favoriete jeans zit niet meer goed!

Je kent het verhaal wel. In de winkel zit de jeans perfect. Hij sluit mooi aan bij je benen en accentueert je billen op de juiste manier. Ook bij je middel zit de broek perfect en omarmt hij de juiste rondingen. Dit kleding stuk wordt langzaam een van je favoriete en je draagt hem regelmatig. Maar hoe vaker je hem draagt, hoe meer je begint te merken dat hij zijn oh zo goeie vorm verliest. Hij zit niet meer zoals hij zat toen je hem kocht en je staat op het randje om hem weg te doen.

Wacht vooral nog even met het weg doen van deze mooie jeans. Met deze tips zit je favoriete jeans weer als gegoten!

Mijn jeans zit te strak:

Je favoriete jeans die zo goed zat, is te strak geworden. Dit is uiteraard in de was gebeurd en heeft niets te maken met dat je iets bent bijgekomen.. Om je jeans gewoon weer aan te kunnen volg je deze handige tips:

#1 De stof van een jeans rekt onder vochtige toestanden goed uit. Wanneer je wilt dat je te strakke jeans weer past, trek je hem aan wanneer deze nog vochtig is. Probeer zo af en toe een paar rek en strek oefeningen te doen in de broek om hem voorzichtig op te rekken. Laat hem drogen aan je lichaam en je jeans zit weer perfect.


#2 Is het onmogelijk geworden om je knoop dicht te krijgen, kan je er ook voor kiezen je broek een stukje uit te wijden. Dit doe je door de zijkant van broek langs de naad een stukje op en te knippen. Er ontstaat een driehoekje aan ruimte waar jij een ander lapje spijkerstof tussen kan naaien. Hiermee creëer je een stukje speling waardoor je je favoriete jeans weer past.


Mijn jeans zit te los:

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je een goed passende jeans koopt en hij na een paar keer dragen al is uitgelubberd. Hij zit niet meer zo strak om je taille als voorheen en ook de broekspijpen maken meer plaats dan nodig is. Volg deze tips om je jeans weer een tikkeltje strakker te maken:


#1 Wanneer je jeans is uitgelubberd, hoe wij dat noemen, zit hij niet meer perfect aangesloten op je lichaam en voel je dat hij hier en daar wat wilt afzakken. Door je natte/vochtige broek na het wassen in de hete droger te gooien, trekt de stof samen en zal je broek strakker worden. Deze tip werkt gegarandeerd!


#2 Heb je dat kleine beetje extra nodig rondom je heupen? Een stukje elastiek in de binnenkant van je taille band doet wonderen. Deze elastieken band zal je broek een stukje bij elkaar trekken waardoor hij toch weer lekker strak zit.


#3 Het is bekend dat jeans uitlopen. Ze worden (bijna) allemaal een stukje ruimer dan dat ze in het begin waren. Nu je dit vooraf weet, zou je bij aankoop van een volgende jeans een maatje kleiner kunnen nemen. Misschien zit het in het begin nog iets te strak, maar eenmaal uitgerekt wordt dit je nieuwe favoriete jeans!

Terug naar Tips & Tricks