Menu
Haarverzorging voor mannen

De moderne Nederlandse man loopt er graag goed verzorgd bij. Niet alleen qua kleding maar liefst hebben ze ook een mooi verzorgd kapsel. Nu de kappers nog even gesloten zijn is het goed te weten hoe je zelf goed je haar kan verzorgen.

Was je haren met een goede shampoo

Shampoos uit supermarkten bevatten veel synthetische en kunstmatige stoffen. Die kunnen zeer schadelijk zijn voor je haar. Kies een goede shampoo die liefst zo natuurlijk mogelijk is. Mannen denken vaak dat de invloed van het haren wassen niet zo groot is, maar het gebruik van shampoos met synthetische stoffen kan zorgen voor minder gevoed en dus minder gezond haar.

Gebruik van een conditioner

Conditioner is naast shampoo super belangrijk om lang mooi haar te behouden. Een conditioner voedt niet alleen je haar, het verzorgt ook de hoofdhuid en de haarzakjes. Speciale conditioners voor mannen zijn vaak lastig te vinden maar gelukkig zijn die online wel te koop. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij Federico Mahora.

Was je haar niet dagelijks met shampoo

Ook wanneer je gewend bent om elke dag te douchen is het niet nodig om elke keer het haar te wassen met shampoo en conditioner. 2 a 3 keer per week is meer dan genoeg. Het effect van minder wassen met shampoo is dat het haar een natuurlijke weerstand en reiniging opbouwt. Na het sporten is het wel goed om een shampoo te gebruiken. Je haar is dan vaak bezweet en shampoo en conditioner voeden het haar.

Veel sporten is goed voor het haar

Wat heeft sporten met hoofdhaar te maken? Nou best veel. Door regelmatig te sporten werk je aan een sterk en gezond lichaam en daar plukt ook je haar de vruchten van. Genoeg beweging per dag is dus belangrijk.

Bescherm je haar gedurende de zomer

Teveel zon is slecht voor het haar. Door de hitte van de zon ontstaat vaak uitdroging van het haar doordat de zon alle vocht uit het haar trekt. Hierdoor voelt je haar vaak dof en droog aan. Draag dus gerust eens een pet of zonnehoed gedurende de zomer. Te veel zon is immers ook heel slecht voor de huid en kan hele vervelende gevolgen hebben.

Dagje rust

Gun je hoofdhuid en haar ook gerust eens een dagje rust. Misschien doe je elke dag gel in je haar of gebruik je dagelijks de föhn. Een dagje overslaan kan echt geen kwaad. Je haar zal je dankbaar zijn. Bij Federico Mahora vinds je naast haarverzorgingsproducten ook overheerlijke bij FM parfum voor mannen.

Terug naar Tips & Tricks