Menu
Haartrends voor het najaar

Zoals de kledingtrends constant komen en gaan, zijn er ook in de wereld van haartrends ieder seizoen weer nieuwe (of terug van weggeweest) stijlen te ontdekken. Voor dit najaar zie je opvallend veel korte kapsels en is de langere laag weer helemaal terug. Deze herfst staat voor vlot en frisse kleuren. Ieder nieuw seizoen brengt weer een ander gevoel met zich mee en kan de behoefte oproepen voor een hele nieuwe ‘jij’ te gaan. De zomer mag eigenlijk nog wel even duren, maar stiekem is het idee van een nieuwe herfstgarderobe toch ook wel fijn. En daar hoort een nieuwe coupe bij!

De losse bob

De bob is natuurlijk al een tijdje veelvuldig onderdeel van het straatbeeld, en kent vele vormen en variaties. Voor dit najaar valt vooral de ‘losse bob’ op, haar dat in golfjes naar beneden hangt en recht is afgeknipt. De stijl wordt ook wel de Botticelli bob genoemd, naar de manier waarop de gelijknamige schilder golvende haren schilderde in zijn kunstwerken. Zijscheiding met volume Een ander kort model dat vooral veel volume brengt: een zijscheiding die niet strak weg is gekamd, maar juist bovenop zorgt voor een volumineuze ‘krul’. Je krijgt het voor elkaar door je haar eerst met een midden scheiding in model te brengen, en daarna een deel van je haar over één kant van je hoofd te gooien.

Lange lagen

Ook een weelderige, lange haardos ontbreekt natuurlijk niet dit najaar en komt in de vorm van meerdere lagen. Vooral wanneer je dik haar hebt kun je dit met lagen iets uit laten dunnen, zodat het wat handelbaarder én goed in model te brengen is. Dit najaar zie je vooral een model met langere lagen die rond je gezicht vallen. Voor dit lange haar heb je ook de juiste haarverzorging nodig om het gezond te houden. 

Voor de mannen

Waar mannen vaker langer bij één model blijven, zien we dat ook in de haartrends die langere tijd kunnen. De meest opvallende trend is haar dat bovenop langer is dan aan de zijkanten, die opgeknipt of zelfs geschoren zijn. Bovenop het liefst wat rommelig of met krullen.

Wanneer je de keuze voor een nieuw model gemaakt hebt, is de volgende vraag: welke kapper vertrouw je dit toe? Misschien heb je een vaste kapper waar je altijd van op aan kunt, of ben je juist op zoek naar een andere kapsalon. Een fijn uitgangspunt is in ieder geval een kapper die met je meedenkt. Zoek je een kapsalon Enkhuizen of herenkapper Enkhuizen? Dan is wellicht Marlènes Hair Style Centre de match voor jou.

Terug naar Trend watch
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.