Menu
Gladiator sandalen: 3x outfit

De Romeinse soldaten liepen er wel 30 km per dag op en ruim 2000 jaar later zijn ze nog steeds hartstikke hip en comfy! Romeinse sandalen, of de gladiator sandalen komen in verschillende variaties en zijn daardoor onmisbaar in jouw zomer collectie.

Gladiator sandalen hoog

De sandalen komen in verschillende vormen en maten, maar de meest bekende variant is toch het hoge model. Dit model is echt uitgelopen tot een fashion statement. Ze springen er helemaal uit en geven jouw outfit echt die missende touch. Het zijn eigenlijk hele simpele dingen. Maar juist die simpliciteit maakt ze zo lekker comfortabel. De zolen kunnen verschillen van heel plat en dun, naar enorm dik. De rest van de sandaal bestaat uit leren bandjes die om de voet heen zijn gewikkeld, en verder om het been gestrikt worden. De signature kleur is het kaki bruin of zwart maar ze komen tegenwoordig in allerlei kleuren. Met de bandjes wordt ook veel gevarieerd, vooral bij de hoge modellen worden er bijvoorbeeld versierinkjes ingehangen zoals kraaltjes en pom poms.

Gladiator sandalen laag

De hoge modellen zijn de echte statement sandalen voor de daredevils onder ons, maar je hebt natuurlijk ook de lagere modellen. Deze zijn iets 'toegankelijker' en kunnen wat vaker gedragen worden. Al blijft het idee hetzelfde, ze zitten heerlijk comfortabel en staan super speels onder een lekker zomers jurkje of onder een korte jeans met een zomerse top.

Gladiator sandalen met hak

Wil jij nou liever gaan voor een wat vrouwelijkere look, ga dan voor de gladiator sandalen met hak. Deze kun je dragen onder een chique pantalon of onder een zomerse jumpsuit. De sandaaltjes doen het ook erg goed onder lange rokken. De hak hoeft niet erg hoog te zijn. De sandaaltjes zijn al zo elegant en iconisch, dat een te hoge hak heel de essentie weg haalt, dus blijf ook met de hak gaan voor comfort!


Terug naar Style tips