Menu
Gewatteerde jassen: Trend!

Een nieuwe winterjas kopen kan best lastig zijn. Aan de ene kant wil je iets dat lang meegaat, zodat je niet steeds veel geld hoeft uit te geven. Maar aan de andere kant wil je geen jas kopen dat zo eenvoudig is dat het saai wordt, vooral als je bedenkt hoe vaak je het tijdens de koudere maanden zult dragen. Gelukkig heeft dit seizoen ons een trending optie gebracht die zowel klassiek als stijlvol is, namelijk de gewatteerde jas.

De gewatteerde jas, oorspronkelijk bekend als de Puffer-jas, was voorheen gereserveerd voor skiresorts en speeltuinen, maar is nu populair bij het publiek.
De modewereld heeft deze jasstijl met open armen omhelst en de klassieke outdoor look vernieuwd met gedurfde ontwerpen, kleuren en vormen. Van riemen en plaids tot felle kleuren en lange lengtes, er is geen gebrek aan opties voor deze mega populaire trend.

Tips bij het kiezen van een nieuwe gewatteerde jas

1. Een belangrijke tip is om een neutrale kleur te kiezen, denk maar aan bruin, beige, wit of zwart. Zo kun je deze jas zowel met gedurfde als neutrale kleuren dragen of zelfs een combinatie! Neutrale kleuren helpen ook vaak een outfit er eleganter uit te laten zien.
2. De tweede tip is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het jas goed is. Het is belangrijk om kwaliteit boven goedkoop te stellen. Zorg ervoor dat je iets vindt dat jarenlang mee zal gaan.
3. Tip nummer drie, zorg ervoor dat de jas comfortabel zit en goed aansluit op jouw lichaam (dat je je armen goed kunt bewegen!). Dit zal helpen om je activiteiten tijdens de koude maanden gemakkelijker te maken.

Soorten gewatteerde jassen

Zoals bij alle jassen, biedt het gewatteerde jas veel verschillende stijlen. Gemaakt naar ieders persoonlijke smaak. We zullen een aantal verschillende stijlen noemen en elk van hen beschrijven, in een poging jou te helpen beslissen welke gewatteerde jas het beste bij jouw stijl past. Ga jij voor een strakke look of iets meer casual?

Leren jas

Als eerst hebben we de gewatteerde leren bikerjas, waarmee je je ‘edgy’ stijl kunt laten zien. Je kunt het dragen met skinny jeans en een leuk topje, of met een maxi-jurk en flitsende sieraden om het wat formeler te maken.

Fleecejack

Een fleecejack is een licht en casual jas gemaakt van polyester synthetische wol. Wollen jassen hebben meestal een ritssluiting in het midden in plaats van knopen. Het gaat geweldig met een donkere jeans, laarzen en een leuke bucket hoed.

Pufferjack

Een pufferjack houdt je lekker warm als de temperatuur daalt. Ze hebben een uniek ontwerp met een "puffy" gedeelte tussen de naden. Ze zijn gevuld met dons isolatie of synthetische vezels en kunnen een hoge warmte afgeven.

Metallic jas

Ten slotte is er nog de metallic jas. Laat je dit seizoen schitteren met een metallic gewatteerde jack. Het metalen jack is ideaal voor een verfrissende nachtoutfit. Vergeet niet om de rest van de outfit vrij minimaal te houden, zodat de jas echt schittert. Het kan volledig gevoerd zijn of een verstopt schouderstuk hebben. Wat we weten is dat gewatteerde jassen voor dames een modieuze optie zijn voor de herfst en winter.



Terug naar Trend watch