Menu
Genoeg budget voor een decemberoutfit, dé tips!

Lig jij soms ook in bed te piekeren hoe je alle stijgende kosten de komende maanden gaat betalen? Dit is heel logisch. Met alsmaar hoger wordende prijzen komen we allemaal voor financiële uitdagingen te staan. Zeker met de feestdagen op komst kan dit wel eens voor de nodige stress zorgen. Een resultaat hiervan is dan ook dat de voorpret bij velen al snel minder wordt en de zorgen toenemen. Toch maar iets minder pakjes onder de boom en geen viergangen kerstdiner? En wordt ook die nieuwe kerstoutfit ingeruild voor een setje kleding wat nog in de kast hangt? Toch is dit nergens voor nodig, met de juiste besparingen kun jij jezelf toch die nieuwe outfit cadeau doen. Lees hier de tips hoe je goedkoper merkkleding kunt kopen.

Vaste lasten besparen

Ondanks dat vaste lasten stijgen, kun je hier waarschijnlijk ook nog steeds flink op besparen. Denk bij vaste lasten echter niet alleen aan gas, water en elektra maar ook aan andere zaken die je maandelijks moet betalen. Een voorbeeld hiervan zijn telefoonkosten. Realiseer je dat een duur abonnement lang niet altijd nodig is. Wanneer je oude toestel nog prima werkt, kun je ook een sim only abonnement afsluiten. Of wanneer je wel toe bent aan een nieuw exemplaar, dan is het aan te raden om eens te kijken naar een wat ouder model zoals een iPhone SE. Goede kwaliteit, veel voordeliger. Scheelt je zo honderden euro’s per maand.

Van ruilen komt geen huilen

Wat voor jou niet meer voelt als een nieuwe kerstoufit, kan voor een ander juist wél zo voelen. Ga daarom voordat je zelf een nieuwe outfit vol glitters en pailletten voor de kerst aanschaft, eerst een kritisch door je eigen kast. Wat heb je een jaar lang al niet meer gedragen? Verkoop dit via sites als marktplaats.nl en Vinted. Met de opbrengst creëer jij een budget waarvan je een nieuwe outfit kunt scoren. Hiermee is iedereen aan het einde van de maand in het nieuw gestoken, zonder dat er hoge kosten aan verbonden zit. En mocht je het helemaal slim doen, dan houd je wellicht ook nog wat extra’s over voor een prachtig cadeau aan je geliefden.

Kortom, de tijden zijn veranderd en economisch wellicht iets uitdagender dan voorgaande jaren. Maar laat deze kerst zonder beperkingen qua lockdowns je niet afnemen door geldzorgen. Kijk slim naar je uitgaven en met een paar eenvoudige aanpassingen zul jij geen eens in de gaten hebben dat er een besparing heeft plaatsgevonden. Zo sta jij toch stralend het oude jaar uit te knallen!

Terug naar Tips & Tricks