Menu
Fouten die je maakt tijdens het kopen van een jeans

Elk meisje heeft wel een aantal kledingstukken van denim in haar garderobe hangen: je kan namelijk nooit genoeg broeken hebben. Of het nou om een skinny jeans, boyfriend broek of een flared jeans gaat. Maar hoeveel van die broeken draag je nou eigenlijk? Iedereen heeft wel een paar spijkerbroeken achterin de kast liggen, die misschien maar een aantal keer gedragen zijn. Het is een hele opgave om dé perfecte jeans te vinden. Wij hebben de fouten die je maakt tijdens het kopen van een jeans op een rijtje gezet, zodat een miskoop in de toekomst voorkomen wordt.

Alleen naar de maat kijken

Je staat in het pashokje en past de jeans in de maat die je altijd hebt. Dan kom je erachter dat de knoop niet dicht gaat. Hoe kan dat nou?! De fout die vele mensen maken is dat ze zich teveel op hun 'standaard' maten focussen. Elk merkt hanteert een andere pasvorm en gebruikt ander materiaal. Neem dus altijd meerdere maten mee in de paskamer, zowel groter als kleiner.

Overhaaste beslissingen

Wanneer je iets in je hoofd hebt, dan wil je het ook gelijk hebben. Het risico om zo een overhaaste beslissing te maken is dan ook groot. Dus... neem je tijd! Vraag in de winkel om advies en denk er eventueel nog even over na. Vergeet niet om altijd kritisch te zijn, bij het vinden van de juiste broek.

De verkeerde wassing kiezen

De juiste kleur van de broek is ook belangrijk bij het kiezen van dé perfecte jeans. De verkeerde jeans kan bijvoorbeeld je heupen breder doen lijk en je taille ronder maken. Wat al snel vergeten wordt, is dat lichte wassingen accentueren. Bij elk lichaamsfiguur past een andere wassing het beste. Delen waar je minder blij mee bent, kan je beter 'dekken' met een donkere wassing. Ook het kiezen van de juiste broekzakken kan wonderen verrichten. Door kleine broekzakken creëer je vollere billen. Heb jij al volle billen dan kan je het beste gaan voor grote broekzakken.

Verkeerde model kiezen

Een welbekende fout die gemaakt wordt, is een broek kopen alleen omdat die op het moment in helemaal in de mode is. Iedereen heeft een ander lichaam, wees je hier dan ook van bewust. Niet iedereen staat een flared jeans of skinny jeans even goed. Probeer daarom veel verschillende modellen uit in de paskamer en kijk goed in de spiegel.

Terug naar Tips & Tricks