Menu
Fluwelen jurk: de trend!

Een trend die helemaal terug gekomen is, is het gebruik van fluweel. Deze opvallende trend is je vast wel opgevallen in vele winkels. De zachte stof met glans zorgt er namelijk voor dat je een warme look creëert waarbij je er ook nog eens super stijlvol uitziet. Een trend die we als feestlook enorm vaak voorbij zien komen, is de fluwelen jurk. Wij leggen je uit hoe je dit kledingstuk helemaal tot zijn recht laat komen in je outfit.

Ready to party

Een fluweel jurkje is dé manier om direct op te vallen zonder hierbij veel accessoires te gebruiken. Eigenlijk zou iedere vrouw minimaal één velvet jurk in haar kast moeten hebben. Dit jurkje kun je namelijk altijd wel dragen. Of je nu een feest heb waarbij een dresscode gegeven is of een verjaardag, velvet is altijd een goede keuze. Je kan namelijk gemakkelijk een zwarte velours jurk dragen met een paar stijlvolle hakken en een mooie schoudertas. Steek je haren op en je bent klaar om te gaan!

Wil jij je jurk toch iets minder opvallend dragen tijdens een verjaardag of feestje? Ga dan voor een jurkje met spaghettibandjes. Draag daaronder een paar laarsjes, pumps of sneakers en maak je outfit af met een bikjerjasje.

Een casual outfit met een velvet jurk

Naast een feestoutfit is een fluweel jurkje ook goed casual te dragen. Dit doe je door een coltrui onder een jurkje met spaghettibandjes te dragen. Maak je outfit af met een paar stoere laarsjes of een paar sneakers.

Voor de koudere dagen kun je ook gaan voor een andere aanpak. Een fluwelen jurk kan namelijk ook gedragen worden in combinatie met een sweater. Door te kiezen voor een off-shoulder sweater zal je jurkje ook mooi zichtbaar blijven en een extra accent geven aan je outfit.

Het hele jaar door in velvet

Vaak wordt fluweel geassocieerd met de decembermaand. Echter kun je dit leuke stofje het hele jaar door dragen. Vooral wanneer het gaat om een velours jurk! Tijdens de koude maanden zul je eerder neigen naar een jurkje met lange mouwen maar in de lente kun je zo'n jurkje met spaghettibandjes ook goed dragen. Maak je outfit luchtig met een spijkerjasje en een paar witte sneakers, leuke sandaaltjes of ballerina's.

Een goede tip is om niet alleen maar fluweel aan te doen. Wanneer je dus zo'n jurkje aan hebt, is het verstandig om andere kledingstukken van ander materiaal aan te trekken. Denk hierbij aan leren schoenen of een bikerjas, een spijkerjasje, jeans of iets van vilt.

Terug naar Trend watch
Geschreven door:
Dayenne
Dayenne

Houdt van casual. Is daarnaast gek op sporten, shoppen en heeft een kleine sneakerverslaving..