Menu
Festival ready met de glitterjurk!

Doordat er al een tijdje geen festivals hebben plaatsgevonden moeten we natuurlijk bij het eerst volgende festival wel uitpakken met onze outfit. Het perfecte item hiervoor is toch wel de glitter jurk! Lees in deze blog wat voor festivallooks je kunt samenstellen met de glitterjurk!

Boots

Als je naar een festival gaat sta je bijna de hele dag en dan wil je natuurlijk wel fijne schoenen dragen. Leuke boots zijn hiervoor een ideale optie. Doordat de glitterjurk juist erg vrouwelijk is maken de boots de outfit meteen wat stoerder waardoor er een erg leuk contrast ontstaat. Draag er nog een leuke tas bij in dezelfde kleur als je boots en je bent helemaal ready to go!

Sneakers

Wanneer je de boots iets te warm vindt kun je ook gaan voor een paar leuke sneakers. Zorg ervoor dat je niet je nieuwste sneakers erbij pakt maar sneakers die vies mogen worden en lekker lopen. Draag je een glitterjurk in allerlei verschillende soorten kleuren? Draag er dan een beetje subtiele sneakers onder. Draag je juist een effen kleur glitterjurk? Doe er dan juist wat fellere sneakers onder. Zo zit er een leuk evenwicht in je outfit.

Matchende make up

Wanneer je een glitterjurk draagt is het ook leuk om je make up hierop aan te passen. Zo kun je de glitters van de jurk terug laten komen in je make up look. Je zou de glitters bijvoorbeeld kunnen laten terugkomen in de oogschaduw, maar ook op je jukbeenderen. Dit is dus op dezelfde plek waar je normaal gesproken je highlighter op zou doen, maar in plaats van highlighter gebruik je nu glitters. Breng de glitters vervolgens aan met je vingers of een kwast. Je zult zien dat het je outfit net wat meer afmaakt!

Tip: doe eerst een dun laagje Vaseline op je jukbeenderen en doe daarna pas de glitter op je gezicht. Je zult zien dat de glitters op deze manier nog beter blijven zitten!

Leuk jasje

Mocht het wat kouder zijn op de dag van het festival kun je op je glitterjurk een leuk jasje dragen. Het handigste is om een spijkerjasje mee te nemen. Deze kun je gemakkelijk om je heen knopen wanneer je het weer te warm krijgt en is ook niet te dik. Spijkerjasjes heb je in veel verschillende kleuren. Kijk daarom welke kleur het beste bij je glitterjurk past en mix en match er vervolgens op los!

Terug naar Style tips