Menu
Fashionable voor de dag met de tweed blazer

De tweed blazer, waar dit prachtige jasje vroeger enkel bestemd was voor de elite is het nu een hedendaags stukje fashion dat niet vergeten mag worden. Hoewel tweed blazers nog vaak in het hogere segment verkocht worden komen ook steeds meer locale winkels met dit stijlvolle fashion item aan. De tweed blazer is te koop als onderdeel van een 2- of 3-delig pak, maar ook los staan de jasjes vaak online. Ben je benieuwd wat tweed precies is en hoe je deze blazer het best kunt stylen? Wij geven je hier de beste styling tips!

Wat is tweed nu eigenlijk?

De heerlijke, warme stof, tweed, komt van oorsprong uit de Engelse herenmode. Denk maar eens aan de bekende Netflix serie Peaky Blinders (mocht je hem nog niet gezien hebben… AANRADER!), zij droegen namelijk herenblazers gemaakt van tweed. Deze blazers waren namelijk warm, sterk, duurzaam én bestand tegen te meeste weersomstandigheden. Enkel de Elite (en ja, daar mogen we onze Peaky Blinders best in schalen) liep rond in deze prachtige stof, het was dan ook een echt luxe item.

Tweed blazers voor dames werden pas echt op de kaart gezet door het stijlicoon Coco Chanel. Niet alleen droeg zij deze blazers zelf erg graag, ze vormen ook al lange tijd de basis van haar nieuwe collecties. Chanel zorgde ervoor dat de tweed blazer niet meer alleen als fashion item voor heren werd gezien. Ze zetten het chique jasje op de kaart voor de elite onder de vrouwen waar het jack anno 2021 nog altijd populair blijft. En wat zijn we haar dankbaar!

Tweed blazer combineren voor dames

Na dit leuke stukje geschiedenis willen jullie vast graag weten hoe je de tweet blazer kunt combineren. Het samenstellen van een leuke, stijlvolle look met het tweed jasje is namelijk makkelijker dan je denkt! Dit veelzijdige jasje kan op onwijs veel manieren gedragen worden waardoor de look bereikbaar wordt voor iedereen.

Casual chic

Dit is hoogstwaarschijnlijk de go to way waarop de tweed blazer tegenwoordig het meest gedragen wordt. Het voordeel is namelijk dat je er onwijs veel mee kunt! Je kiest namelijk je favoriete spijkerbroek, een casual shirt en je leukste tweed blazer. En voilà, de look is compleet.

Je kunt de tweed blazer overigens ook prima dragen op een paar kapotte jeans, evenals een normale blazer. Combineer je blazers eens net wat anders dan normaal.

Zomers

Hoewel de tweed blazer vroeger echt als winters item werd gebruikt hoeft dat nu totaal niet meer het geval te zijn. Je kunt namelijk gaan voor een wat dunnere variant van deze blazer, of kies juist voor een lekker fris kleurtje als wit of lichtroze. Combineer het met je favoriete paar shorts en je leukste sleehakken. Op zoek naar die finishing touch? Een hoed in dezelfde kleur als je tweed blazer doet het vast goed!

Dol op deze look? Probeer het eens met een rokje in plaats van shorts. Net wat netter maar nog even zomers!

Klassiek

Hoewel de tweed blazer tegenwoordig vaak los verkocht wordt kun je dit item ook in volledige pakken voor dames vinden. Zo heb je direct een gestylde look die er ook nog eens heel chique uitziet. Ga voor een matchende broek, short of rok en combineer het met een leuke, bijpassende tas en een paar goede pumps.

Where to buy

Ik hoor het je al vragen, waar shop je de leukste tweed blazers? Hoewel veel blazers van merken afkomen als Vicotria Beckham, Balmain en Chanel zijn er ook veel pareltjes te vinden onder de alledaagse mode merken. Neem eens een kijkje bij de Mango, Na-Kd, Shoeby of Zara, maar ook in veel locale boetiekjes verkopen ze stijlvolle tweed blazers.

En? Wat is jouw favoriete look met deze leuke blazer? Wij moeten toegeven dat we al klaar staan om een leuke set te gaan shoppen! Shop je met ons mee? Onze favorieten voegen we hieronder voor je toe, scheelt jou weer moeite!

Liever een normale blazer? Neem dan eens een kijkje bij onze aanraders in de blogpost: How to style: Blazer. Leuke looks gegarandeerd!

Terug naar Style tips