Menu
Fashion trends uit de 90s die een comeback hebben gemaakt

De kledingstijl uit de 90s is weer helemaal terug. Tegenwoordig loopt dan ook bijna iedereen rond in deze kleding en zijn sommige kledingstukken echt niet meer te missen in je kledingkast. Ben je benieuwd welke kledingstukken uit de 90s erg populair zijn? Bekijk dan hieronder de fashion trends uit de 90s die helemaal hot zijn op dit moment.

Baggy jeans

De baggy jeans uit de 90s zijn weer helemaal terug. Behalve dat deze jeans erg baggy is, is hij ook stuk langer dan de broeken die je misschien gewend bent. Het is dan ook de bedoeling dat de jeans iets over je schoenen heen valt. De jeans wordt vaak gecombineerd met sneakers, Dr. Martens en hakken. Op deze manier kun je de outfit dus zo stoer of classy maken als je zelf wilt.

Slipdress

De slipdress heeft ook weer een comeback gemaakt. De slipdress werd vroeger gebruikt als satijnen onderjurk. Tegenwoordig wordt de jurk niet als onderjurk gedragen maar als een normale jurk. De slipdress kan op vele manieren gecombineerd worden. Het vaakst zie je dat de jurk wordt gecombineerd met een oversized jas of dat er een shirt of coltrui onder wordt gedragen. Wat je ook draagt bij deze jurk, het kan bijna niet mis gaan.

Oversized kleding

Alles is weer oversized. Denk aan een oversized overhemden, sweaters, jassen en T-shirts. Hoe groter hoe beter. Als je op straat rondkijkt zie je deze trend uit de 90s eigenlijk overal wel terugkomen. Oversized overhemden worden vaak open gedragen als een soort jasje. Blazers worden oversized of zelfs bij de mannenafdeling gekocht en sweaters en t-shirts worden ook vaak een paar maten groter gekocht. Mocht je dus van comfortabele kleding houden is deze trend echt iets voor jou.

Sweatshirts met grote logo’s

Naast de oversized kleding zie je nu ook steeds vaker oversized sweatshirts met grote logo’s voorbij komen. Deze trend uit de 90s is erg populair op dit moment en wordt door vele jonge vrouwen gedragen. Vaak zijn deze sweatshirts van sportmerken als Nike, Puma, Fila en Champion. Het logo van het merk staat vaak groot afgebeeld op de voorkant van de sweater. Deze sweatshirts kun je meestal niet bij het merk zelf kopen maar zijn te verkrijgen bij vintage stores.

Baguette tas

In 2020 zag je de Fendi-baguette tas uit de 90s al terug komen, niet alleen bij het merk Fendi maar ook bij andere merken die de tas hebben nagebootst. Dit jaar zul je echter de iconische tas nog meer terug zien komen in allerlei soorten kleuren en materialen. Wat misschien leuk is om te weten is dat de baguette tas zijn naam te danken heeft aan zijn langwerpige model waar een klein stokbrood in zou moeten passen.


Terug naar Trend watch