Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

​Eerste hulp bij het uitkiezen van een jeans fit

De jeans is, zeker de afgelopen jaren, niet meer weg te denken uit onze garderobe. We dragen de broek zeker een aantal keer per week en zowel formeel als informeel is de jeans goed te combineren. Toch kan het vinden van een jeans die goed bij jouw lichaam past nog best een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende modellen te vinden en iedere fit past bij een andere bouw. Om jou te helpen bij het vinden van de perfecte jeans hebben we in dit blogartikel de populairste jeans fits op een rijtje gezet. Zo vind jij gemakkelijker de perfecte jeans voor jouw figuur.

Klein of atletisch gebouwd?

De skinny fit is perfect voor mannen met een atletische bouw of voor mannen die wat kleiner zijn. De broek sluit volledig om de benen heen en bestaan voor een groot deel uit elastiek. Dit maakt de broek enorm rekbaar en comfortabel. Voor mannen die atletisch gebouwd zijn of mannen die in lengte wat kleiner zijn is de skinny fit jeans erg complimenterend doordat het de benen extra benadrukt. Voor mannen die slanke benen hebben kunnen we de skinny jeans juist afraden omdat het de benen vaak nog slanker laat ogen dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Skinny jeans te strak? Probeer de slim fit

Vind jij een skinny jeans net té strak maar wil je wel graag een jeans die mooi aansluit? Dan raden we absoluut de slim fit aan. Deze combinatie van de tapered en skinny fit jeans is gegarandeerd de gouden middenweg. De slim fit is aanzienlijk wijder dan de skinny fit maar de pasvorm is smal waardoor hij bij veel mannen uitstekend aansluit. Overigens is de slim fit sowieso een broek die voor vele verschillende varianten qua lichaamsbouw geschikt is. Het is een goede basic jeans die iedere man goed zou kunnen gebruiken in zijn kledingkast. In een donkere kleur is deze fit voor veel mensen ook voor formele gelegenheden zoals werkafspraken geschikt.

Brede bovenbenen?

Heb je brede bovenbenen en vind je het fijn als je voldoende ruimte hebt in je jeans? Probeer dan eens de tapered fit jeans! Deze jeans valt aan de bovenkant ruim en is onderaan juist een stukje strakker. Hierdoor is het voor veel mannen met brede bovenbenen een perfecte match. Wanneer je de tapered fit draagt zonder dat je brede bovenbenen hebt oogt dit model wat baggy en oversized wat het tot een echte trendy keuze maakt.

Terug naar Tips & Tricks