Menu
Een passende little black dress bij jouw figuur

Een van de basics die iedere vrouw waarschijnlijk in haar kast heeft hangen is een pretty little black dress. Deze jurkjes zijn ideaal te combineren en je kunt ze het hele jaar door dragen. Je kan een stoerdere look creëren door een paar gave sneakers of biker boots er onder te dragen of je gaat voor een chiquere look en draagt er een mooi paar heels onder! Je kan in ieder geval met het juiste jurkje eindeloos combineren en je figuur mooi uit laten komen. Wil jij weten welk van de little black dresses bij jou past? Wij vertellen het jou!

Voor de kleinere vrouw

Ben jij aan de kleinere kant en wil je dat het lijkt of je stelten van benen hebt? Dan moet je een little black dress uitkiezen die boven je knieën eindigt. Zorg met shoppen dat je in ieder geval de langere jurken in de winkel laat hangen. Wil jij eigenlijk je benen niet in die mate showen? Draag dan heel fijn een panty onder je jurkje. Op deze manier kun je aan het idee wennen en loop je binnen no time in je jurkje rond zonder panty. Combineer deze look met een mooi paar heels en je benen lijken ineens een stuk langer!

Hips don't lie

Wil jij je heupen benadrukken? Dan is een peplum jurkje een hele goede uitkomst voor jou! Is dit niet echt jouw stijl? Dan kun je er ook nog altijd voor kiezen om een kokerjurk te dragen. Een kokerjurk zit mooi aan en accentueert je heupen op de juiste manier! Wil jij nog een extra touch geven aan het benadrukken van je heupen? Draag dan een wrap detail over je jurk die iets boven je heupen zit. Zo kun jij met ieder jurkje je heupen benadrukken.

Het verhullen van je buikje

Heb jij een buikje door al dat eten aan het kerstdiner? Dan kun jij dit heel gemakkelijk oplossen door een A-lijn jurkje te dragen! Waarom een A-lijn jurkje? Deze jurkjes leggen de nadruk op het smalste deel van je lichaam. Omdat de rest van je jurkje uitloop creëer jij de illusie dat de rest net zo smal is! Zo zie je jouw buikje niet en sta je er super leuk op. Wil jij jouw buikje helemaal verbergen? Dan kun je nog altijd gaan voor corrigerend ondergoed.

Je billen benadrukken

Heb jij mooie billen en wil je deze graag benadrukken? Dan moet je jurkjes met dunne stoffen vermijden. Wanneer jij je billen wilt benadrukken kun je het beste gaan voor een bodyconjurk. Deze is namelijk gemaakt van een stevigere stof die fijn aansluit op jouw rondingen. Een andere goede optie is een jurkje met een A-lijn en is gemaakt met een stevige stof. Ga voor jurkjes die vanuit de taille wijder uitlopen. Wanneer je voor meer volume wilt gaan, kun je gaan voor een jurkje met een geplooide onderkant. Als laatste ga je voor een kortere jurk wanneer je jouw billen wilt benadrukken.

Jurkjes voor vrouwen met kleinere borsten

Wanneer jij kleinere borsten hebt, kun je het beste gaan voor een jurkje dat strak zit om jouw taille. Met de nadruk op je taille geef jij je bovenlichaam vorm. Hierdoor lijken jouw borsten groter. Je kan er ook voor kiezen om een jurkje te pakken met versieringen aan de bovenkant. Wanneer je onzeker bent over je borsten, kun je ook gaan voor een jurkje met een hoge halslijn. Een paar andere opties zijn het dragen van jurkjes met een rugdecolleté of een mouwloos jurkje. Op deze manier leg je de focus op je rug of schouders in plaats van jouw borsten.

Vrouwen met grotere borsten

Wil jij jouw grotere borsten graag een beetje showen? Dan kun jij het beste een little black dress met een V-hals dragen. Een V-hals zorgt er namelijk voor dat jij je rondingen breekt waardoor je borsten niet zo opvallen maar toch te zien zijn. Op deze manier leg jij de nadruk op je borsten maar dit doe je op een bescheiden manier. Draag dan ook zeker geen jurkje met een te diepe V-hals. Wanneer jij een jurkje met een V-hals kiest, is het handig om een langer jurkje uit te zoeken zodat je het classy houdt.

Terug naar Style tips
Geschreven door:
Dayenne
Dayenne

Houdt van casual. Is daarnaast gek op sporten, shoppen en heeft een kleine sneakerverslaving..