​Een parka voor heren: een jas voor het leven

Door Dayenne - op 04-07-2018 - Update 06-09-2018
​Een parka voor heren: een jas voor het leven

Er zijn van die klassiekers die gewoon niet uit de mode gaan. Vrouwen hebben the little black dress of de Chanel tas, heren hebben (onder andere) de parka. Deze praktische jas is misschien niet weggelegd voor elke man, maar fans die er al een hebben, weten dat het om een pareltje gaat.

Ken je de parka voor heren nog niet? Deze jas vindt het perfecte evenwicht tussen draaggemak en stijl. De parka past uitstekend bij mensen die een actieve levensstijl hebben. Hij is gemaakt van stevige materialen die lang meegaan, is goed gevoerd en heeft een handige capuchon (geen luxe in Nederland). Je kunt hem bovendien dragen naar nette en meer casual gelegenheden. Veel mannen gebruiken hem daarom het hele jaar door als go-to jas.

Parka feitjes

  • De naam parka komt oorspronkelijk uit het Amerikaans-Engels. Zij hebben het woord weer geleend van de Russen. De letterlijke betekenis is: ‘een jas gemaakt van pels’. Een parka heeft meestal een bijbehorende capuchon, vaak met (faux) bontkraag.
  • De parka was in de jaren ’60 te koop bij winkels waar mensen tweedehandse legerspullen kochten. Daarna werd de jas reuze populair. Tegenwoordig kunnen we ons bijna geen voorstelling meer maken van een kledingwinkel zonder parka’s.
  • De parka is alsmaar doorgegroeid in populariteit. Modeontwerpers krijgen geen genoeg van de jas en laten de parka keer op keer voorkomen in hun wintercollecties. Sinds zijn uitvoering in nylon is de jas eigenlijk niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Hij is lekker warm (dankzij de gewatteerde voering), praktisch en hip: alles wat een jas moet hebben om een blijvertje te worden.

Mooie parka’s van Style Italy

Bij Style Italy hebben ze veel mooie winterjassen in de aanbieding – altijd geïnspireerd door de laatste trends. Check het aanbod op StyleItaly.nl en laat je verrassen. Dankzij het veelzijdige aanbod durven we te gokken dat er iets voor jou bij zit – misschien wel een van de mooie parka’s.

In de webshop vind je, naast de laatste trends, klassiekers waar klanten keer op keer voor zwichten. Ze hebben bovendien regelmatig leuke acties (en een grote sale) waar veel klanten hun voordeel mee doen. Als je iets niet mooi vindt, kun je het altijd binnen 14 dagen retourneren.

Blijf dus vooral even hangen op StyleItaly en vergeet niet om ook even in het outlet te kijken. Heb je jouw ideale parka al gespot?

Onze shopping tips
Geschreven door:
Dayenne Dayenne

Houdt van casual. Is daarnaast gek op sporten, shoppen en heeft een kleine sneakerverslaving..

Kledingvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Kleding & prijzen vergelijken Nu vergelijken
Silver filigree earring four hanging coins Dit artikel is helaas niet meer beschikbaar Bekijk hieronder een aantal alternatieven