Menu
Een boost zelfvertrouwen door deze kleuren te dragen

Niemand op de wereld zal ontkennen dat een geslaagde look bijdraagt aan ons zelfvertrouwen. Een glimp van jezelf opvangen in een outfit waarin je straalt net voor een belangrijke meeting, een sollicitatiegesprek of een presentatie zorgt voor een boost zelfvertrouwen. Voor die geslaagde outfit heb je waarschijnlijk wat uurtjes gespendeerd voor je kledingkast en je haren worden nog eens extra gekamd. Kun je jouw zelfvertrouwen een boost geven door bepaalde kleuren in je outfit te dragen?

Werk is voor vele een belangrijk onderdeel in het leven. Je wilt er verzorgd bijlopen op de werkvloer en de uitstraling wekken naar je collega's en werkgever dat je je zaakjes op orde hebt. Jezelf fijn voelen in de juiste outfit kan veel betekenen voor je zelfvertrouwen. Het dragen van de juiste kleuren kan je zelfvertrouwen wel degelijk een enorme boost geven. Voor welke kleur kies jij?

#1 Rood

Moet je binnenkort het woord voeren bij een belangrijke presentatie? Dan wil je een energieke en gepassioneerde vorm van jezelf tonen aan het publiek. Rood is de kleur om aan te trekken! Een rode outfit zorgt er namelijk voor dat je energie, passie en zelfzekerheid uitstraalt. Het publiek zal merken dat je zeker bent van je zaak, met een boost zelfvertrouwen als resultaat.

#2 Roze

De juiste contacten kunnen een belangrijke invloed hebben op het verloop van je carrière. Netwerkborrels zijn events die jou de mogelijkheid bieden om in contact te komen met andere gepassioneerde professionals op jouw werkgebied. Op een netwerkborrel wil je een outfit aantrekken die ervoor zorgt dat mensen naar je toe zullen stappen om een praatje te maken. De kleur roze zorgt ervoor dat je een uitstraling aanneemt die benaderbaar en vriendelijk overkomt.

Wil je rood met roze combineren in één outfit? Lees dan hier onze blog!

#3 Blauw

Dé succesvolste kleur tijdens sollicitatiegesprekken: de kleur blauw. Deze kleur wordt geassocieerd met vriendelijkheid, betrouwbaarheid en autoriteit. Een blauwe outfit geeft rust in je eigen hoofd, maar ook in het hoofd van gespreksvoerder. Win-win situatie!

#4 Geel

De kleur geel zorgt ervoor dat onze hersenen geactiveerd worden en we inspiratie kunnen halen uit de allerkleinste dingen. Perfect om te dragen tijdens een brainstormsessie. Niet alleen jijzelf zal een stuk productiever en creatiever worden, maar ook de mensen om je heen.

#5 Groen

De kleur groen is de kleur van rust, vrede en balans. Een sterke power vrouw die rust en tegelijkertijd gezag wilt uitstralen moet zeker een groene outfit in haar kast hebben hangen!

#6 Zwart

Last but not least: een zwarte outfit. De kleur zwart wordt geassocieerd met kracht, dit zorgt voor een boost zelfvertrouwen op belangrijke momenten in het leven. Heb jij een belangrijke meeting waarbij je je eigen verbinding wilt tonen aan de rest van je team? Draag dan bijvoorbeeld een zwarte jurk.


Terug naar Style tips
Geschreven door:
Michèl
Michèl

Ik ervaar fashion als een vorm van zelfexpressie. Je individualiteit vinden, definiëren en omarmen. You are what you wear, right?