Menu
Dresscode: White tie

Staat er een formeel feestje voor de deur? En met formeel bedoelen we dan ook super formeel? Dan is de kans aanwezig dat je te maken krijgt met een white tie dresscode. In het 'land des dresscodes' is dit de meest formele variant, dus je zult em niet bijzonder veel tegenkomen. Toch zijn er wel speciale gelegenheden die zulke chique kleding vereisen, bijvoorbeeld evenementen rondom het koningshuis, gala's en andere speciale gelegenheden. Staat de white tie dresscode op jouw uitnodiging? Geen nood, we vertellen je precies wat je wel en niet mag dragen!

De white tie dresscode staat bekend om zijn exclusiviteit en aanwezige details / accessoires. De dresscode wordt uitsluitend in de avond gebruikt. De regels zijn redelijk strikt, maar het is wel een dresscode om jezelf helemaal uit te leven en op je allermooist voor de dag te komen.

White tie voor heren

Van de heren wordt verwacht dat ze in een rokkostuum verschijnen. Een rokkostuum bestaat uit een jas met achterpanden die langer zijn dan de voorkant. Ook is een stijf wit overhemd met een opstaande boord en omgeslagen punten verplicht. Daaroverheen wordt een wit, laag uitgesneden vest gedragen wat een paar centimeter langer is dan de voorkant van de jas. De broek is van dezelfde stof als de jas gemaakt. Een witte vlinderdas is daarnaast ook gebruikelijk. Als schoeisel draag je zwarte lakschoenen.

Dames white tie dresscode

Voor de dames wordt een lange, klassieke jurk verwacht. Dit is dus hét moment om helemaal full glam te gaan, want bescheiden is niet nodig. Parels, pailletten en kristallen: het mag allemaal op de jurk. En ook als accessoires natuurlijk, want het mag allemaal lekker opvallend.

Een jurk met een laag decolleté is toegestaan, maar het moet wel elegantie uitstralen. De White tie dresscode wordt vaak gerelateerd aan rijkdom, dus als je (dure) juwelen hebt, dan mogen deze ook getoond worden. Behalve een horloge, want bij een white tie event speelt tijd geen rol.

Tevens wordt er verwacht dat je netjes en verzorgd verschijnt, dus ook de make-up moet spot-on zijn. Om je outfit helemaal compleet te maken kun je lange handschoenen toevoegen. Als schoeisel kies je voor sandalen of pumps met een (hoge) hak.

Terug naar Tips & Tricks