Menu
Dresscode: Tenue de Ville

Het kan goed voorkomen dat op je uitnodiging voor een buitenevenement de dresscode Tenue de Ville staat. Net als bij elke andere vastgestelde dresscode, gelden hierbij regeltjes. Afhankelijk van je voorkeuren en de gelegenheid kun je je uiteraard aanpassen. Er zijn echter wel een aantal do's en don'ts bij deze dresscode. Wij vertellen je daarom hieronder wat je het beste wel en niet kunt dragen bij een Tenue de Ville dresscode!

Tenue de Ville: when and where?

Deze dresscode zal het vaakst voorkomen bij buitenfeestjes, openingen of strandfeestjes. Ook kan het voorkomen dat de dresscode Tenue de Ville voor een bruiloft wordt gekozen tijdens de lente of zomer. Het draait er bij deze dresscode om dat je net gekleed bent, voor overdag. De kleuren die het beste bij de dresscode passen zijn dan ook pastelkleuren.

Tenue de Ville betekent letterlijk: stadskledij. De dresscode stamt af uit de tijd dat mooie en nette mode ook overdag op straat werd gedragen. Voor heren en dames zijn er een aantal dingen om op te letten bij deze subtiele en geraffineerde dresscode.

Tenue de Ville pour femme

Vroeger was het normaal om een japon of mantelpakje te dragen bij de Tenue de Ville dresscode. Tegenwoordig kun je denken aan een nette jurk of een mooie rok met een nette top of blouse erboven. De bedoeling is dat de jurk over de knie komt, de meest populaire vorm is de A-lijn. Als het evenement iets minder formeel is, zijn iets kortere jurken of rokken ook toegestaan, maar strak is zeker not done! Je hoort altijd kousen, een maillot of een panty onder je jurk of rok te dragen, maar als het echt heel warm is, zijn blote benen oké. Wel moet dan zeker je rok of jurk lang genoeg zijn.

Denk bij de dresscode Tenue de Ville aan lichte en zachte kleuren zoals lila, lichtroze en mintgroen. Ook je make-up en accessoires dien je minimaal te houden. Opvallend is een echte no-go! Heb je niet voor een jurk gekozen? Je blazer, bij je mantelpak of rok, mag dan niet uit! Je outfit maak je af met een net paar schoentjes, zoals pumps met een halfhoge hak of ballerina's met een chique look. Een matching tasje mag ook, zolang deze maar niet opvalt!

Maxi Polished Hoop Earrings Maxi Polished Hoop Earrings v.a. € 316,80.- Bekijk product
Maxi Pave Hoop Earrings Maxi Pave Hoop Earrings v.a. € 399,00.- Bekijk product
Núnoo Maxi Dandy Schoudertassen Dames - Zwart - Maat ONESIZE Núnoo Maxi Dandy Schoudertassen Dames - Zwart - Maat ONESIZE v.a. € 129,00.- Bekijk product
Núnoo Dames Shoppers Maxi Shopper Beige - Maat ONESIZE Núnoo Dames Shoppers Maxi Shopper Beige - Maat ONESIZE v.a. € 59,00.- Bekijk product

Tenue de Ville pour homme

Voor de heren is een maatpak bij deze dresscode gebruikelijk. De man is net als de vrouw binnen de Tenue de Ville dresscode best vrij. Zo kunnen heren bijvoorbeeld gerust experimenteren met combinaties, zolang de look maar subtiel en onopvallend blijft. De man moet echter wel denken aan details zoals de manchet, pochet en broche. Deze zijn heel belangrijk binnen de dresscode!

Een effen kleur zoals blauw, grijs of bruin is aangeraden. Zwart kan uiteraard ook, maar zal vergeleken met de zachte kleuren van de dames, iets te hard zijn. Een vintage look is voor de mannen leuk als het gaat om Tenue de Ville. Zo kan hij een mooi maatpak combineren met bretels en een geruit vlinderdasje. Een stropdas (of dasje) is overigens ook verplicht. En denk er aan dat de kleur van het overhemd altijd lichter moet zijn dan die van het maatpak. Maak de look af met geklede schoenen (brogues) van mooi donker leer en een riem die hier perfect bij past!

Als je de bovengenoemde zaken in je achterhoofd houdt, stel je de volgende keer dat je een uitnodiging met de dresscode Tenue de Ville krijgt, super makkelijk een outfit voor jezelf (en je partner) samen. Shop hieronder al onze favoriete toepasselijke items alvast! Have fun :)))

Terug naar Style tips