Menu
Draagbare trends najaar 16/17

We zijn de afgelopen weken flink verwend met een extra dosis vitamine D die de zon ons heeft gegund, meer dan we gewend zijn rond deze tijd van het jaar. Het is dan ook al september en in het modelandschap betekend dit nieuwe collecties en trends voor het najaar. Misschien heb je je nog niet georiënteerd in het nieuwe modeseizoen dat te wachten staat (want helaas gaan die koude en donkere avonden toch écht komen), in de winkels is er in ieder geval geen ontkennen meer aan en hebben warmere stoffen de schappen overgenomen.

Op de catwalks zien we vaak high fashion items en outfits voor bij komen die er meestal te ingewikkeld en over the top zijn voor het alledaagse leven. Echter is er volop inspiratie te halen uit deze bijzondere en mooie creaties. Daarnaast zijn er een aantal terugkerende looks die voorspellen wat de fashionista veel zal gaan dragen en hoe de collecties in de kledingwinkels eruit gaan zien. Nu het nieuwe seizoen voor de deur staat zijn deze trend signalen veel duidelijker en door te vertalen naar de kledingkast van de consument. Wij hebben ons verdiept in een aantal trends voor het komend seizoen waarmee je kunt experimenteren of die je doorvertaald naar je eigen persoonlijke stijl. Die koude Netflix avonden onder een dekentje met warme chocolademelk wissel jij af met een feestavond in jouw nieuwe velvet jurkje of metallic rok. Shiny and new!

1. Warme bombers

Dit is de winterse variant op de trendy bomberjack die we al veel voorbij hebben zien komen de afgelopen lente en zomer. Deze variant is voornamelijk gemaakt van schapenwol en kenmerkt zich door een licht oversized karakter. Wat hem natuurlijk helemaal geweldig maakt omdat je zo nog ruimte hebt voor die fijne trui en een leuke sjaal.

2. Romantisch en luxe

In deze trend gaan we terug naar de Renaissance met luxe stoffen zoals velours (fluweel) en kant. Ook zien we hier wijd uitlopende mouwen van luchtig en doorzichtig stof, vaak afgezet met een gouden geborduurde rand. Hier kun je mooi mee uitpakken tijdens een diner, gala of natuurlijk met de feestdagen.

3. The glam bam

Deze fashion update bevat alle benodigdheden voor een avondje schitteren op een feestje of in de club. Denk aan metallic geplooide rokken, glitter jassen en jurken, pailletten en mozaïeken items die met het licht spelen en satijnen blousjes. Het kan allemaal en na de minimalistische trend uit de jaren 90 die de afgelopen seizoenen helemaal hot was, is deze trend meer dan welkom.

4. Jassen statement

Veel verschillende soorten jassen werden op de catwalks gespot die allemaal dezelfde boodschap meegeven: de jas is het item van dit najaar en mag gezien worden. Natuurlijk kunnen wij in ons koud kikkerlandje niet zonder jas de deur uit in de winter en is dit een item dat we vaak maanden achter elkaar nodig hebben. De meest opvallende en warme jas (en met de meest onverwachte comeback) is de puffer coat. Ja, die ene plastic jas die vooral bekend staat om het praktische karakter in plaats van het modieuze. Maar toch hebben designers er een fijne twist aan weten te geven voor dit najaar met veel oversized varianten. Wellicht komt dit doordat alles wordt herhaald uit de jaren 80 en 90, maar modieus én warm was nog nooit zo gemakkelijk.

Als dit niet zo je ding is, dan is er ook nog de mooie overcoat. Dit is een vrouwelijkere jas die we veel terugzien in het donkerblauw en erg geschikt is voor de wisselvallige herfstdagen. Ook zagen we de lederen variant veel terug komen die je net iets warmer zal houden en geschikt is om door te dragen in de winter.

5. Fall floral

Bloemen en bloemenprints zijn niet alleen bedoeld voor de lente maar kunnen ook prima in de herfst en wintermaanden je outfit bepalen. Deze trend zien we terug in een ouderwetse en fijne variant die romantisch en vrouwelijk is (nee, niet zoals het gordijn van je oma). Een mooie dieprode lip erbij en je maakt je stijlvolle look helemaal af.

6. From the streets

We sluiten af met de comfortabelste trend waar je niet perse een gevoel voor stijl bij nodig hebt. Deze trend is geweldig voor die koudewinterdagen waar je je echt even niet druk kunt maken om je outfit keuze en waar je liever nog lekker warm onder je dons blijft liggen. Het draait hier vooral om haast sloeberige en (daar is ie weer) oversized items vaak in de vorm van truien, hoodies en sweatshirts. De meeste zijn ook nog voorzien van een statement slogan en geven zo een echte urban street style draai aan je outfit. Opvallend aan deze trend is de voorliefde voor te lange mouwen gecombineerd met beanies, baggy broeken en zelfs sport- en outdoor broeken. Om aan deze trend mee te doen hoef je niet meer de truien van je vader of vriendje te lenen (lees: jatten), maar dat is natuurlijk wel net zo makkelijk én goedkoop.

Terug naar Trend watch
Geschreven door:
Yara
Yara

Fashion lover pur sang. Leeft in jeans en wordt in de zomer nooit gespot zonder zonnebril. Verzamelt sneakers en tassen.