Menu
Draag een rood jurkje tijdens de jaarwisseling

Zoals we al in de blog over de rode broek hebben gelezen, hebben studies uitgewezen dat rood vrouwen aantrekkelijker maakt. Daarnaast heeft het een krachtige uitstraling en dit kun je ook tijdens de jaarwisseling uitstraling. Ga dit jaar dus eens voor een rood jurkje in plaats van een zwarte of andere donkere kleur jurk.

Geschikt voor een chique feest

Er zijn een groot aantal verschillende soorten jurken. Heb jij een gala of is de dresscode chique? Dan kun je een keuze maken uit een groot aantal jurken. Zo kun je kiezen voor een galajurk in rood. Met deze avondjurk in rood zul je namelijk een echte eyecatcher zijn doordat de lange jurk een chique uitstraling geeft en toch enorm opvalt.

Daarnaast is een galajurk in rood gemakkelijk te combineren. Je hoeft namelijk alleen een zwart tasje, wat subtiele sieraden en een paar prachtige hakken te dragen met deze jurk en je zult al stralen.

Je zit altijd goed met een rood jurkje

Één ding is zeker, met een rode jurk zit je altijd goed. Of je nu kiest voor een avondjurk in rood of juist gaat voor een prachtig cocktailjurkje, met rood gooi je altijd hoge ogen.

Ben je bang dat rood je niet staat vanwege een lichte huidskleur of gewoon omdat je niet goed weet hoe je de kleur moet combineren? Dan hoef je geen paniek meer te hebben. Voor ieder huidtype zijn er namelijk een aantal tinten rood die een complimenterend effect hebben. Heb jij een lichte huid en wil je toch graag rode kleding dragen? Ga dan voor een bordeaux rood jurkje. Een bordeaux rood jurkje zorgt er namelijk voor dat je niet bleek lijkt.

Welke kleur rood past bij mij?

We begrijpen dat het af en toe moeilijk kan zijn om iets in het rood te vinden dat ook daadwerkelijk bij je past. Ieder huidtype is anders. Maar wist je dat ook je haar- en oogkleur invloed hebben op de kleuren rood die jou complimenteren? Om het gemakkelijk te maken, zijn er vier types gemaakt. Hiervan zijn er twee warm en twee koel.

Warme types

Lentetype

Een lentetype heeft een roodblonde, goudblonde, asblonde haarkleur of een haarkleur waarbij bruintinten met een gouden of rode glans aanwezig zijn. Daarbij heb je een geelgroene, goud- tot donkerbruine, turquoise tot petrol kleurige ogen. Val jij in deze categorie dan kun je voor roodtinten gaan als; fel rood, oranjetinten als vuurrood of tomaatrood, koraal, zalmkleuren, apricot of kreeftrood.

Herfsttype

Een vrouw die in de categorie herfsttype valt, heeft haren met lichte en donkere roodtinten, donkerblond, donkerbruin, donker asbruin of asblond haar met reebruine, goudbruine, donkerbruine, amber, olijfgroene, petrol of zeegroene ogen. Ga dan voor roodtinten als donkeroranje, warme aardtinten, gedekt bordeaux, roestkleuren of donkerrood.


Koele types

Zomertype

Het zomertype heeft over het algemeen platinablond tot asbruin haar met blauwgrijze, licht groengrijze, verschillende blauwtinten en koele bruinnuances als oogkleur. Val jij in deze categorie? Kies dan voor zachte roodtinten met ietwat blauw erin. Denk hierbij aan koel roze, bordeaux, pink, aubergine, mauve of framboise.

Wintertype

Het laatste type heeft donkerbruin, zwart, zwartgrijs, kastanjebruin of blauwzwart haar. Hierbij heb je heldere groene, bruine, grijsblauwe of ijsblauwe ogen. Een wintertype kan het beste kiezen voor intense en heldere roodtinten. Dit zijn onder andere tinten als donkerpurper, magenta, bessentinten of fel pink.

Terug naar Style tips