Menu
Do’s & Don’ts voor broeken met print

Broeken met print zijn super stijlvol. Vooral tijdens de warmere dagen dragen we graag een broek met print. Er zijn zoveel verschillende prints, maar ook enorm veel modellen broeken. Zo zijn er jeans met print en zelfs satijnen wijde broeken met print. Je kent ze wel, de typische zomer broeken, lekker wijd, luchtig en voorzien van een vrolijke print. Maar hoe draag je deze op z’n mooist en wat is absoluut not done?

Do: fijne prints voor slankere benen

Broeken met print geven de illusie van vollere benen. Voor sommigen is dat geen probleem, maar anderen kunnen hier meer problemen mee hebben. Wil jij graag een broek met print rocken en je benen toch slank laten ogen? Dat kan! Fijne prints zijn dat de beste optie.

Do: combineer met effen tops

Een broek met print trekt nu eenmaal de aandacht. Het is daarom onnodig om ook nog eens een top met print te dragen. Een effen T-shirt of blouse is in dit geval de beste keuze. Mocht je wel van too much houden, kies dan voor een broek en bovenstuk in dezelfde print. Twee totaal andere prints zorgt voor een mismatch.

Do: kies voor hoge taille

Hoge taille hebben over het algemeen een hoop voordelen. Je billen lijken voller, benen worden ellenlang en rolletjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bij een broek met print is dit ook het geval. Het maakt niet uit of het om een jeans met print gaat of een totaal ander model, ga voor high waist! Printjes verbloemen eventuele rolletjes namelijk nóg meer en laten je billen extra mooi uitkomen.

Don’t: té wijde broeken met print

Een wijd kledingstuk laat je nu eenmaal breder lijken. Hetzelfde geldt voor prints. Het is daarom niet verstandig om deze twee te combineren. Er is niets mis met een loose fit, maar let er op dat het niet ‘too loose’ wordt.

Don’t: té grove prints

Grove prints zorgen voor veel breedtewerking. Ook verkorten grove prints je benen. Show je benen dus lekker in een broek met fijne print!

Hangen er al broeken met print in jouw kledingkast? Zie het grote aanbod broeken van YouStyle en bestel jouw broek met print hier!

Terug naar Tips & Tricks