Menu
DIY: Ripped jeans maken

De ripped jeans zal nooit uit de mode raken, tenminste, als je het aan ons vraagt! Helaas kunnen ripped jeans vaak wat duurder zijn dan simpele jeans, waardoor je ze misschien niet zomaar koopt. Gelukkig kun je zelf ook heel makkelijk een ripped jeans maken van je normale, saaie jeans! Wil je weten hoe? Wij hebben een aantal manieren hieronder voor je toegelicht!

Ripped knee jeans maken

Je kent ze wel, de jeans met de open knieën. Deze zul je het vaakst tegenkomen op straat. Toevallig is deze ook misschien wel de makkelijkste soort ripped jeans om zelf te maken.

Kies voor een skinny jeans, maar welke kleur die heeft maakt absoluut niet uit! Vervolgens trek de jeans aan en zet je met een potlood, dwars over je knieschijven, strepen. Trek je jeans uit en pak een stofschaar. Knip de knieën open over de lijnen heen die je hebt getekend. Laat aan beide zijnaden een centimeter over voor de mooiste look. Je kunt vervolgens met een pincetje een beetje trekken aan de knipranden om het een destroyed look te geven. Nadat je de jeans hebt gewassen zul je ook zien dat de rafeling er wat natuurlijker uit gaan zien. Tadaam, DIY ripped jeans kun je zo heel makkelijk maken!

De beschadigde look

Deze techniek zal iets tijdrovender zijn dan de vorige. Je kunt zo namelijk echte ripped jeans maken, die behoorlijk wat beschadigingen hebben.

Je kunt het beste kiezen voor een paar jeans die losser zit, zoals een boyfriend jeans. Dit zal het gaafste staan met alle beschadigingen. Draai de broek binnenstebuiten, kies de plekjes waar je de rips wilt hebben en teken met een potlood 'vierkantjes' op die plekken. Knip in deze vierkantjes horizontaal een aantal reepjes, ongeveer een centimeter van elkaar af. Je moet ze er niet uit knippen! Dus de zijkanten laat je vast, je knipt enkel horizontaal!

Trek na het knippen alle verticale vezels met een pincetje uit deze geknipte repen, zodat alleen de horizontale witte vezels achterblijven. Met een schuurpapiertje of een vijl maak je vervolgens een paar kleine plekjes vaal, rondom de zakken (voor en achter) en onderaan de broekspijp. Dit zorgt voor de ideale beschadigde look. Gooi de jeans in de wasmachine om de rafelingen tot leven te brengen en klaar is je DIY ripped jeans!

Extreme DIY ripped jeans

Voor de durvers is er ook een manier om zowel je hele been te showen terwijl je toch een lange jeans draagt. Je kunt je jeans namelijk zo krijgen, dat je hele grote stukken stof mist, waardoor er veel van je benen te zien is. Deze look is echt super gaaf!

In dit geval zal een rechte spijkerbroek voor het beste resultaat zorgen. Dit soort ripped jeans maken is eigenlijk ook heel simpel. Je trekt je broek aan en tekent licht waar je de gaten wil hebben. Doe dit alleen aan de voorkant, anders verlies je de hele pasvorm van de jeans en is het sexy effect helemaal weg. Hierna trek je de broek uit en knip je met een stofschaar de getekende vlakken uit. Aan de boven- en onderkant van je uitgeknipte vlakken, knip je nog een horizontaal streepje, een centimeter van de rand af. Hieruit trek je ook weer de verticale blauwe vezels voor de beschadigde look. Was de broek in de wasmachine en je DIY ripped jeans is hierna ready to go!

Distressed Woman Ripped Long Beanie / Muts - One Size - Dark Brown Distressed Woman Ripped Long Beanie / Muts - One Size - Dark Brown v.a. € 20,39.- Bekijk product
Schoudertas Jeans - Lichtblauw Schoudertas Jeans - Lichtblauw v.a. € 31,95.- Bekijk product
CoCouture Jeans 31201 flash CoCouture Jeans 31201 flash v.a. € 83,30.- Bekijk product
Red Button Diana jeans Red Button Diana jeans v.a. € 34,99.- Bekijk product

Extra tip: stofjes toevoegen

Vind je een ripped jeans look wel leuk, maar voel je je niet zo fijn bij het feit dat je huid dan te zien is? Dit is makkelijk en super leuk op te lossen! Je naait simpelweg een stukje stof met een tof printje, of een stukje kant, achter de gaten in je DIY ripped jeans. Zo kun je ook op een aparte manier wat kleur toevoegen aan een basic blauwe of zwarte jeans. Probeer het uit!

Zoals je ziet kun je dus eigenlijk heel eenvoudig zelf een ripped jeans maken. Hieronder hebben wij een aantal mooie basic jeans verzameld die perfect zijn voor een projectje DIY ripped jeans. Ook vind je een aantal ready ripped jeans ter inspiratie. Have fun ladies!

Terug naar Tips & Tricks