Menu
Dit zijn 6 vragen die je jezelf moet stellen wanneer je nieuwe kleding koopt

Het kopen van nieuwe kleding geeft ons gewoon een goed gevoel. We hebben weer een nieuw item wat we in de kast kunnen hangen en dragen wanneer het een geschikt moment is (soms dus ook wel nooit). Zó zonde.. Met deze tips weet je zeker dat je de volgende keer alleen top items scoort die je ook echt daadwerkelijk draagt.

Vraag 1: Past dit bij de rest van mijn garderobe?

Waarschijnlijk herkennen we dit allemaal. Je ziet een te gek kledingstuk in de winkel liggen, wat eigenlijk niet helemaal bij de rest van je kleding past. Toch besluit je het te kopen onder het mom, hier moet ik nog iets anders bij kopen. Eindstand: het item blijft in je kast liggen omdat je het met niks kunt combineren. Vermijd deze aankopen vooral, misschien zijn ze leuk maar in the end kosten ze je alleen nog maar meer geld.

Vraag 2: Lijkt dit niet ergens op?

Het blijft verleidelijk om items aan te schaffen die veel op elkaar lijken wanneer je het mooi vind. Wees slim en schaf items aan die uniek zijn. Zo is geen een outfit die jij samenstelt hetzelfde. Je hebt écht maar een witte blouse nodig..

Vraag 3: Is het een aanvulling van mijn garderobe?

Wanneer we gaan winkelen is het belangrijk dat we gaan zoeken naar aanvulling voor onze garderobe. Impulsief winkelen zorgt voor opvulling van onze kledingkast en koop je items die je waarschijnlijk niet echt nodig hebt.

Vraag 4: Is dit kledingstuk het geld waard?

En dan bedoelen we niet hoeveel geld is het item waard maar hoeveel waarde heeft het item voor jou? Wanneer jij een duur item ziet die je waarschijnlijk niet vaak gaat aantrekken kan je deze beter in de winkel laten liggen. Maar als het een item betreft wat veel waarde voor jou heeft en wat jij dus ook vaak gaat aantrekken (bijvoorbeeld een grijze skinny jeans) kan je hier best wel in investeren! Dit item zal je waarschijnlijk eindeloos dragen waardoor je het geld er dubbel en dwars uit hebt.

Vraag 5: Zit het wel lekker?

Dit is toch best een belangrijke vraag wanneer je een kledingstuk gaat passen. We verwachten sowieso dat je alleen maar kleding koopt wat je goed zit. Maar soms zijn er van die stukken die jij echt onwijs mooi vind maar die gewoon niet helemaal lekker zitten. Je moet het off shoulder shirtje steeds van je schouders trekken wilt die goed zitten of het rokje geeft niet helemaal mee wanneer je gaat zitten. Ook deze items laten we al snel in de kast liggen. Koop dus alleen iets wat ECHT lekker zit.

Vraag 6: Is de stof makkelijk te wassen?

Een puntje waar vele vrouwen wel eens op stuiten. Super leuke items die niet in de wasmachine mogen, onhandige stofjes die je MOET strijken en meer.. Wie heeft daar zin in en tijd voor? Wanneer jij zo'n persoon bent die daar eigenlijk geen zin in heeft moet je deze kledingstukken vooral vermijden. Want laten we eerlijk zijn, uiteindelijk blijft het kledingstuk gewoon weer in de kast hangen..

Wil jij weten hoe je geld kan besparen op je kleding? Lees dan ook eens deze blog!

Terug naar Tips & Tricks