Menu
Deze kledingtrends zijn weer helemaal in de mode

Door de jaren heen verandert onze blik op mode en kleding stijlen. Wat vroeger helemaal hip was, kun je nu misschien echt niet meer dragen. Toch zijn er ook outfits die na een tijdelijke afwezigheid weer mode worden, dit noemen we retro-trends. We bekijken in dit artikel welke van deze golden oldies zijn terugkeer heeft gemaakt. Al hebben we natuurlijk ook een lijstje met trends die we liever niet meer willen zien.

Het schijnt zo te zijn dat modeontwerpers om de 20 jaar mode herhalen om nieuwe inspiratie te krijgen. Ook wordt mode gebruikt om meningen te uiten en statements te maken. Dit kan ervoor zorgen dat een kledingtrend opnieuw in de mode komt.

Merchandise

Het dragen van kleding met een bandlogo erop is een klassieker. Ook nu wordt het weer populair om met een t-shirt of trui van je favoriete muziekmaker rond te lopen. Je draagt de band een warm hart toe en misschien heb je ook nog mooie herinneringen aan een concert of festival.

Trainingspakken

We kennen allemaal wel de periode van trainingspakken en gabbermuziek. Maar de trainingspakken maken een comeback! Ook in een trainingspak kun je er leuk en elegant uitzien. Om het op te leuken kun je een joggingbroek combineren met een fijne sweater of hoodie. Bij Montparel bijvoorbeeld, kun je deze Fruit of the Loom hoodies vinden die heerlijk zitten. Laat je fantasie erop los!

Lederen bikerjack

De bikerjacks werden veel gedragen in de jaren 50 en werden geassocieerd met rock and roll. Nu kun je er weer schaamteloos in rondlopen, ze zijn namelijk opnieuw in de mode. Je kunt ze vinden in allerlei verschillende uitvoeringen, van echt leer of imitatieleer. 

Ribfluweel

Ribfluweel is terug! Deze zachte stof kun je overal terug vinden, onder andere in broeken,  vesten en rokken. Wil je voor een echte jaren 70 look gaan? Kies dan een broek en blazer in dezelfde kleur ribstof. Als dat net iets te veel ribstof voor je is, kun je het natuurlijk ook combineren met een gladde stof.

Wijde mouwen

Wijde mouwen, ook wel puffmouwen genoemd, waren razend populair in de jaren 60. Steeds meer vesten en truien hebben deze puffmouwen en brengen de trend weer tot leven. Ze zijn sierlijk en geven je outfit een opvallende en elegante draai. 

Cowboylaarzen

Ooit zijn ze begonnen als praktische laarzen voor cowboys, maar de mode-industrie heeft ze omarmd. Je komt cowboylaarzen overal tegen, je kunt ze namelijk ook het hele jaar door dragen. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, van knielang tot enkellaarsjes. Er zit vast wel iets tussen dat bij jouw outfit past!

Sacha - Dames - Brownwashed cowboylaarzen - Maat 39 Sacha - Dames - Brownwashed cowboylaarzen - Maat 39 v.a. € 155,99.- Bekijk product via bol.com
Nelson dames cowboylaarzen - Zwart - Maat 41 Nelson dames cowboylaarzen - Zwart - Maat 41 v.a. € 159,99.- Bekijk product via bol.com
Sacha - Dames - Stonewashed cowboylaarzen - Maat 42 Sacha - Dames - Stonewashed cowboylaarzen - Maat 42 v.a. € 155,99.- Bekijk product via bol.com
Donkerbruine cowboylaarzen Donkerbruine cowboylaarzen v.a. € 144,99.- Bekijk product via bol.com

Sneakers

Je kunt je het haast niet voorstellen, maar voor de jaren 80 werden sneakers alleen gebruikt om in te sporten. Nu zijn het schoenen die voor alle activiteiten gebruikt worden. Van sporten tot wandelen, tot winkelen en zelfs voor nette gelegenheden zijn er sneakers. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en worden massaal gedragen.

Broeken met wijde pijpen

De zogenoemde flared jeans of bell-bottoms, broeken met wijde pijpen, werken hun weg terug naar het straatbeeld. Ze worden geassocieerd met het discotijdperk en in steeds meer winkels vind je ze terug. Je kunt deze broeken moeiteloos combineren met sneakers en een wijde trui, of hakken en een strakke top. Je kunt de plank niet misslaan met deze hippe broeken, al is niet iedereen even enthousiast over deze broeken.

Zo zie je maar dat oude modetrends weer hartstikke hip kunnen worden. Vaak hoeft er maar één bekende persoon met een oude trend te beginnen en binnen de kortste keren zie je de trend overal op straat. Natuurlijk zijn er ook modetrends die niet zo nodig terug hoeven te komen, zoals de choker ketting en sleehakken. Uiteindelijk is het natuurlijk altijd de bedoeling dat je je goed voelt in de kleding die je draagt, of het nu in de mode is of niet.

Minus Carma Flared Pant Broeken Dames - Taupe - Maat 44 Minus Carma Flared Pant Broeken Dames - Taupe - Maat 44 v.a. € 69,95.- Bekijk product via bol.com
Minus Carma Flared Pants Broeken Dames - Zand - Maat 38 Minus Carma Flared Pants Broeken Dames - Zand - Maat 38 v.a. € 69,95.- Bekijk product via bol.com
ONLY ONLRITA FLARED PANTS CS JRS Dames Broeken - Maat XL ONLY ONLRITA FLARED PANTS CS JRS Dames Broeken - Maat XL v.a. € 19,50.- Bekijk product via bol.com
PIECES PCTOPPY MW FLARED PANT NOOS Dames Broeken - Maat L PIECES PCTOPPY MW FLARED PANT NOOS Dames Broeken - Maat L v.a. € 22,99.- Bekijk product via bol.com

Terug naar Style tips