Menu
Deze kleding kan je het beste dragen wanneer het regent

In ons kikkerlandje staan we er niet van te kijken als het weer eens regent. Vooral nu de lente- en herfstmaanden eraan komen kunnen we vaak een regenbuitje verwachten. Het is dan ook erg lastig om kleding uit te kiezen: je wilt natuurlijk niet dat je spijkerbroek twee uur lang aan je benen blijft plakken of dat je jas nog steeds nat is wanneer je weer naar buiten gaat. Maar wat moet je dan wel aantrekken? Wij hebben voor jullie op een rijtje gezet wat je het beste kan dragen wanneer het regent. Lees hieronder de do's en don'ts.

Vrolijke kleding

Op een regenachtige dag ben je al snel geneigd om sombere kleuren te dragen. Maar waarom? Het weer is al deprimerend, dus waarom draag je niet iets vrolijks en gekleurd? Zeker weten dat jij je hierdoor een beetje opgevrolijkt voelt.

Goedkope paraplu

Een paraplu kan een leuke accessoire aan je outfit zijn. Er zijn veel soorten paraplu's verkrijgbaar in winkels. Koop wat paraplu's in je favoriete kleur en gebruik ze om wat kleur aan je outfit te geven. Het is handig tegen de regen én het ziet er fashionable uit!

Een tip: geef niet teveel geld uit aan een paraplu. Je laat een paraplu al snel ergens liggen, zonder dat je je herinnert waar je hem hebt gelaten. Een goedkope paraplu vergeten is dan ook niet zo'n ramp.

Welke materialen kan je beter niet aan doen?

Wanneer het regent is het verstandig om bewust na te denken over uit welke materialen je outfit bestaat. Wat je echt niet aan moet trekken wanneer het regent is suède. Een suède jas of schoenen zijn super leuk, maar regen kan dit materiaal beschadigen. Neem geen risico's en draag geen kleding die waterbeschadiging kan oplopen.

Een tip: voorspelt het weer dat het niet gaat regenen, maar ben je er niet helemaal zeker van, zorg dan dat je de kleding hebt voorzien van beschermspray.

Trendy regenjas

Ja, trendy regenjassen bestaan! Ze zien er zelfs heel leuk uit én het houd jou helemaal droog. Een aanrader is een trenchcoat met capuchon: stylish en handig.

Wat een absolute no go is, is het dragen van een katoenen jas tijdens de regen. Het droogt niet snel en dit materiaal wordt erg snel vochtig.

Leren broek- en boots

Leer neemt niet veel water op dus het is een top alternatief als het regent. Spuit je leren broek of boots in met een impregneer spray. Deze spray zorgt voor een nog efficiënter effect, doordat deze water- en vuil afstotend is. Zo heb je geen last meer van natte sokken of van een broek die blijft plakken aan je lijf. Een leren broek is helemaal in op het moment en door de stoere look is het perfect voor deze regenachtige dagen. Lees hier: leren broek: 3x outfit! en kom erachter hoe je deze outfit rockt.

Wat je echt moet vermijden is een jeans, witte sneakers en sporty sneakers. Deze zijn niet waterbestendig!

Panty

Tegenwoordig dragen we het hele jaar door rokjes en jurkjes met daaronder een panty. Wanneer er een 'onverwachtse' regenbui komt dan baal je misschien. Maar.. een panty dragen is juist een hele goede keuze tijdens de regendagen! Het materiaal van een panty laat namelijk water door, waardoor het dus snel droogt.

Tip: draag een nylon panty! Don't: het dragen van katoenen leggings moet je vermijden, die drogen niet snel.

Terug naar Style tips
Geschreven door:
Michèl
Michèl

Ik ervaar fashion als een vorm van zelfexpressie. Je individualiteit vinden, definiëren en omarmen. You are what you wear, right?