Menu
Deodorant vlekken verwijderen: zo doe je dat

Deodorant, het houdt ongewenste geurtjes weg, dus velen van ons gebruiken het, groot gelijk ook! Als jij ook zo'n deo gebruiker bent dan zul je ook vast wel bekend zijn met de keerzijde van dit product, namelijk de vlekken die achter blijven in je kleding. Het zijn witte of gele vlekken die vaak ontstaan ter hoogte van de oksels, en het lukt vaak niet om ze er met een gewone wasbeurt uit te krijgen. Erg vervelend, we know all about it, en daarom zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de oplossing om zelfs de harde deodorant vlekken te verwijderen. Dus ben jij benieuwd met welke middeltjes jij zo je nieuwe witte t-shirt of blouse weer vlekvrij maakt? Lees dan gauw verder!

Hoe ontstaan die vlekken nou precies?

Je hebt eigenlijk 2 soorten deodorant vlekken, en het ligt er ook nog maar net aan wat voor kleur je shirt is om ze überhaupt te kunnen zien. Je hebt namelijk de witte vlekken en de gele vlekken. Wanneer je een witte top draagt zul je de witte vlekken hoogstwaarschijnlijk niet eens zien, terwijl de kans groot is dat ze er wel zitten. De witte vlekken zijn namelijk afkomstig van de deo zelf. Dit gebeurt wanneer je een shirt aantrekt voordat de deo is opgedroogd. Gele vlekken daarentegen ontstaan door een chemische reactie, wanneer zweet, talg, water, en de bestanddelen uit de deodorant samen komen.

Tip 1: Azijn

Gelukkig hebben wij een aantal oplossingen voor je gevonden, en we hebben de beste voor je op een rijtje gezet. De bekendste oplossing voor deodorant vlekken verwijderen is misschien wel de azijn methode. Dit komt omdat je enkel een product nodig hebt wat waarschijnlijk toch al in je keukenkast staat. Meng een scheutje witte azijn met wat water en laat je shirt een half uurtje in deze oplossing weken voordat je het shirt op de gebruikelijke manier uitwast. Meestal is dit eenmalig wel voldoende. Wil je nu echt harde deodorant vlekken verwijderen? Dan kan het helpen om het shirt met de oplossing te schuren. Voor de echte hardnekkige vlekken kun je het shirt ook een nachtje laten weken in een emmer met een scheutje azijn en lauwwarm water. Hierna uiteraard ook gewoon uitwassen zoals je het normaal zou doen.

Tip 2: Baking soda

Een andere bekende oplossing is baking soda. Dit product wordt steeds populairder, dus het is misschien geen gek idee om het toch maar eens aan te schaffen als het nog niet in je keukenkastje stond. Het is namelijk geschikt voor een tal van huishoudklusjes, inclusief deodorant vlekken verwijderen. Maak allereerst een papje van wat baking soda en water. Het papje moet niet te dik maar ook niet te dun zijn. Hij is goed als je het gemakkelijk over de vlek uit kunt wrijven zonder dat het te waterig is. Wrijf het goed in de vlek met je vingers of een sponsje en laat dit ook weer een half uurtje intrekken. Was het shirt hierna ook weer uit, en de vlek is verdwenen! Easy as that!

Terug naar Tips & Tricks